Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Το ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ! Οι Αλβανοί ζητούσαν απ’ το 2013 ανάμειξη των ΗΠΑ για “Βόρεια Μακεδονία”…

Το έγκλημα που ολοκληρώθηκε χθες με την εγκληματική συμφωνία Αλέξη Τσίπρα-Ζόραν Ζάεφ, είναι προμελετημένο και στο εσωτερικό των Σκοπίων οι Αλβανοί πανηγυρίζουν με την επιλογή του “Βόρεια Μακεδονία”.

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα «Συμμαχίας των Αλβανών» (DUI) μέσω του αρχηγού του Αλί Αχμέτι είχε ταχθεί υπέρ του “Βόρεια ή Άνω Μακεδονία”.

Χαρακτηριστικά είχε πει στο πρακτορείο ειδήσεων Focus: «Δεδομένου ότι η χώρα αυτή ανήκει στους Αλβανούς, θέλουμε να συμβάλουμε περαιτέρω, ώστε το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Εμείς δεν συμφωνούμε με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) ή Σλαβο-Μακεδονία ή Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τότε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του DUI, ο κ. Αλί Αχμέτι, είχε ζητήσει από τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, κ. Paul Wohlers, να αναμιχθούν οι ΗΠΑ, επειδή «το θέμα της ονομασίας δεν πρέπει να κρατά όμηρο τη στρατηγική μας προτεραιότητα και συνεπώς πρέπει να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατόν για να διευκολυνθεί η πορεία μας προς τη διεθνή κοινότητα».

Είναι, δηλαδή, ξεκάθαρο, πέραν όλων των άλλων, πως ο κ. Τσίπρας με αυτή του την απόφαση χαρίζει την Μακεδονική ταυτότητα, όχι μόνο στους Σκοπιανούς, αλλά και στους Αλβανούς, οι οποίοι μην ξεχνάμε πως έχουν υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν… Αλβανός.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares