Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Το απόλυτο ΧΑΟΣ στα ελληνικά σύνορα! ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ λαθρομετανάστες, τους πάνε στην Αλβανία και καταλήγουν πίσω στην Ελλάδα…

Το απόλυτο ΧΑΟΣ στα ελληνικά σύνορα! ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ λαθρομετανάστες, τους πάνε στην Αλβανία και καταλήγουν πίσω στην Ελλάδα...

Αλβανοί λαθροδιακινητές εξαπατούν μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ, την Αλγερία, το Μαρόκο κλπ., υποσχόμενοι ότι θα τους περάσουν στα Σκόπια, την Ιταλία κλπ.

Οι μετανάστες αυτοί είναι εφοδιασμένοι με έγγραφα από το ελληνικό κράτος και προέρχονται συνήθως από τα χοτ σποτ. Αφού τους πάρουν τα χρήματα, τους περνούν στο αλβανικό έδαφος από αφύλακτα σημεία της μεθορίου. Περιπλανώμενοι στο άγνωστο αλβανικό έδαφος, οι μετανάστες πέφτουν πάνω σε Αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι αφού τους ξυλοφορτώνουν τις περισσότερες φορές, τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα, όχι από την Κακαβιά, αλλά από διάφορα αφρούρητα περάσματα των συνόρων. Πιθανότατα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ Αλβανών λαθροδιακινητών και Αλβανών αστυνομικών, που ενημερώνονται για την είσοδο των μεταναστών στη γειτονική χώρα.

Οι μετανάστες περιφέρονται στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου, χωρίς στέγη, τροφή κλπ.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα Μαροκινού που τριγυρνούσε άσκοπα στην Καστάνιανη για τρεις μέρες. Οι λιγοστοί κάτοικοι τον λυπήθηκαν και του έδωσαν ρούχα και φαγητό. Τελικά έφυγε για τα Γιάννενα, χωρίς, ευτυχώς, παρατράγουδα.

Οι λιγοστοί συνοριοφύλακες όταν τους εντοπίζουν δεν μπορούν να τους συλλάβουν, καθώς οι μετανάστες έχουν έγγραφα. Τους οδηγούν στα κοντινά χοτ σποτ(π.χ. Δολιανά). Η μεθόριος όμως με αυτό τον τρόπο μένει αφύλακτη!

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, στρατός δεν υπάρχει στα ελληνοαλβανικά σύνορα από το 2009 (κυβέρνηση Καραμανλή) και οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του κύριου Καμμένου το 2015 για άμεση επάνδρωση των ακριτικών φυλακίων στο Πωγώνι δεν έχουν υλοποιηθεί τρία χρόνια μετά( ευτυχώς επρόκειτο για άμεση επάνδρωση…).

Οι κάτοικοι των χωριών που πραγματικά φυλάνε Θερμοπύλες, είναι αγανακτισμένοι από την κρατική αδιαφορία. Αντί να τους προστατεύσει από τους Αλβανούς λαθρομετανάστες, η Πολιτεία τους στέλνει και Ασιάτες, Αφρικανούς κλπ. μετανάστες.

Η ανησυχία και η αγωνία των κατοίκων για το πού μπορούν να οδηγηθούν οι απελπισμένοι αυτοί μετανάστες, είναι εύλογη και έκδηλη.

Ελπίζουμε να δοθεί άμεση λύση στο, καινούργιο αυτό πρόβλημα. Οι αντοχές και η υπομονή των ακριτών του Πωγωνίου έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό.

Οι Αλβανοί, για μια ακόμη φορά, δείχνουν το ποιόν τους και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Πριν να είναι αργά…

ΥΓ. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, διαβάζουμε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πριν φύγει για διακοπές θα τακτοποιήσει και τις εκκρεμότητες με την Αλβανία, ανάμεσα στις οποίες και θέματα συνόρων!

Μετά την απαράδεκτη συμφωνία για το σκοπιανό και το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας (τα Σκόπια βρισκόταν πάντα εκτός των ορίων της Μακεδονίας), της γλώσσας και της εθνικότητας στους Σκοπιανούς, προετοιμάζεται κάτι για την Ήπειρο;

Δώσαμε στους Αλβανούς το νησί Άγιος Παύλος της Μεγάλης Πρέσπας , τη νήσο Σάσωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή το 1914 και δέκα χρόνια αργότερα, παραχωρήσαμε στη γειτονική χώρα και 14 χωριά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Τώρα έχει σειρά κάτι άλλο στην Ήπειρο; Ο πολιτικός δεινόσαυρος της γειτονικής χώρας Σαλί Μπερίσα, αναρωτήθηκε σε ποιον ανήκουν οι Οθωνοί. Φυσικά στην Ελλάδα και αναφέρονται ήδη από την αρχαιότητα ως Οθρωνός (πιθανότατα από το φυτό οθόννα).

Με τη φόρα όμως που έχουν πάρει ορισμένοι, βλέποντας την ακατανόητη υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αποθρασύνονται. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τώρα γκρίζες ζώνες και στο Ιόνιο; Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί μοιραία θα καταλήξουμε και σε γκρίζες ζώνες στον Σαρωνικό…
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares