Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τουρκική “ΒΟΜΒΑ”: “Θα ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ το Αφρίν και ΔΕΝ θα το ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ στη Συριακή κυβέρνηση”! Συμφωνία της Άγκυρας με ΗΠΑ…

Τουρκική "ΒΟΜΒΑ": "Θα ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ το Αφρίν και ΔΕΝ θα το ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ στη Συριακή κυβέρνηση"! Συμφωνία της Άγκυρας με ΗΠΑ...


Η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν μια «ασφαλή ζώνη» γύρω από τη βόρεια Συριακή πόλη Manbij, αν η Ουάσιγκτον τηρήσει τις υποσχέσεις της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan την Πέμπτη.


Ο Ibrahim Kalin είπε στον κρατικό κανάλι TRT Haber ότι η συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον για το Manbij ήταν δεσμευτική. Ο εκπρόσωπος του Προέδρου πρόσθεσε ότι μια αλλαγή στον αμερικανικό Υπουργό Εξωτερικών δεν θα αλλάξει τη συμφωνία ακόμη και αν οδηγεί σε καθυστέρηση μιας ή δύο εβδομάδων.

Η Άγκυρα αναμένει από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους των ανταρτών να καθαρίσουν πολύ σύντομα την πόλη των μαχητών του Αφρίν στη Συρία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Kalin, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν έχει την πρόθεση να παραδώσει την πόλη στη Συριακή κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής της επίθεσης.
Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares