Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Τουρκικά ΜΜΕ: “Οι Έλληνες στρατιωτικοί προχώρησαν 253 μέτρα μέσα στην Τουρκία”… (ΧΑΡΤΕΣ)

Την ώρα που οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται στα κελιά των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, περιμένοντας να τελειώσει ο ψηφιακός έλεγχος των κινητών τους, ώστε να οριστεί η δικάσιμος, η τουρκική εφημερίδα Hürriyet…

που επικαλείται το πρακτορείο Doğan, επανέρχεται με νέο δημοσίευμα στο οποίο ισχυρίζεται πως η έρευνα έδειξε ότι οι δύο στρατιωτικοί, κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, μπήκαν κατά 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος.

Μάλιστα ο χαρακτηριστικό τίτλος του πρακτορείου Doğan είναι πως «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα». Βέβαια, δεν διευκρινίζεται από που προήλθε αυτή η πληροφορία.

Το γραφικό που αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο 29χρονος, υπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης και ο 25χρονος λοχίας, Δημήτρης Κούκλατζης, έμαθαν χτες ότι η αίτησή τους για αποφυλάκιση μέχρι τη δίκη απορρίφθηκε, κάτι που έχει ως συνέπεια ότι θα παραμέινουν στη φυλακή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα με δημοσίευμά τους, η Milliyet και η Yeni Safak, αποκάλυψαν ότι τα κινητά του υπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στις τουρκικές Αρχές, το λόγο ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους.
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares