Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τουρκία-ΗΠΑ… ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Οι Τούρκοι ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Ελλάδα-Κύπρο και οι ΗΠΑ τους… ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ…

Τουρκία-ΗΠΑ... ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Οι Τούρκοι ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Ελλάδα-Κύπρο και οι ΗΠΑ τους... ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...

Τη στιγμή που η Άγκυρα προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο, τη στιγμή που οι σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες υποτίθεται ότι είναι σε κρίση και θα έπρεπε η Ουάσιγκτον να μας στηρίζει, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι κάνουν δουλειές με τον Ερντογάν εις βάρος των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) και η αμερικανική Schlumberger υπέγραψαν συμφωνία αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο των εργασιών γεώτρησης πετρελαίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η έκθεση της Schlumberger που αναφέρεται στο τρίτο τρίμηνο του 2018, σημειώνει ότι η εταιρεία θα προσφέρει στήριξη στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου στις προσπάθειές εξερεύνησης πετρελαίου στη Μεσόγειο.

Η Τουρκία θα διεξάγει εργασίες εξερεύνησης στην περιοχή «Fatih», και πιο συγκεκριμένα στο οικόπεδο 1 (Alanya-1), και η Schlumberger θα παράσχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης. Η περιοχή αυτή βρίσκεται ανατολικά της Κύπρου και κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).

Με λίγα λόγια, μπροστά στις δουλειές οι Αμερικανοί ξεχνάνε και εγκλήματα, και προδοσίες και τα πάντα. Αυτό δεν είναι καινούριο, πάντοτε η Ουάσιγκτον στις κρίσιμες στιγμές ήταν ουδέτερη ή φιλικά προσκείμενη προς την Άγκυρα. Να σημειώσουμε ότι η γεώτρηση είναι νόμιμη, όμως όταν έχουν συμβεί τόσα μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας και η ένταση στην περιοχή είναι μεγάλη από τις τουρκικές προκλήσεις είναι ηθικό να στηρίζει η Ουάσιγκτον την Άγκυρα;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα πρώην πράκτορας της CIA παραδέχτηκε ότι η Αμερική κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα κρατών όταν υπάρχουν χρήματα στη μέση:

Δήλωση «ΣΕΙΣΜΟΣ» και ΟΜΟΛΟΓΙΑ της CIA : «Κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τον ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ γιατί μας ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares