Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;Ο Πούτιν Απέλασε Έξω Από Την Ρωσία Τούς Συριζο-Πράκτορες Των ΗΠΑ;..

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;Ο Πούτιν Απέλασε Έξω Από Την Ρωσία Τούς Συριζο-Πράκτορες Των ΗΠΑ;..

Τα αντίποινα της Μόσχας,για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, δέν άργησαν, και είναι, η απέλαση του εμπορικού ακολούθου της Ελλάδας, Αδαμάντιου Καρυτιανού, και του υπεύθυνου επικοινωνιών Ανδρέα Τάκη.

Οι Έλληνες διπλωμάτες θα πρέπει μάλιστα να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός πέντε ημερών, και παράλληλα, απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, Γιώργου Σακελλαρίου.

Η Ρωσία κράτησε σχεδόν ένα μήνα χαμηλούς τόνους,λόγω των φονικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, πριν κάνουν πράξη τα αντίποινα της, αλλά γιατί διάλεξαν να απελάσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, κανένα ΜΜΕ δέν αναρωτήθηκε;

Σύμφωνα με σενάρια, η απαγόρευση εισόδου στην Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, Γιώργου Σακελλαρίου, έγινε,και επιλέχθηκε από την Μόσχα, διότι τον κατηγορούν ως ένα από τους πολλούς εισηγητές του ΥΠΕΞ, που εισηγήθηκε Υπέρ στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, στον Ν.Κοτζιά, επίσεις τον θεωρούν φερέφωνο της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ των Ν.Κοτζιά και Ν.Τόσκα, όπου η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ «εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».

Σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών, η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, ενώ είχαν ταχθεί υπέρ του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην Αθήνα, επισήμαναν, στοχοποιώντας αορίστως την Ρωσία , πως «ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης».

Η δε απέλαση του εμπορικού ακολούθου της Ελλάδας, Αδαμάντιου Καρυτιανού, επήλθε διότι ήταν ένα διακοσμητικό στοιχείο. Για την Ρωσία, ο Αδαμάντιος Καρυτιανός δέν έχει λόγο ύπαρξης στην Μόσχα, μιας Ελλάδα και Ρωσία, έχουν απο την εποχή Καραμανλή, να συνάψουν σοβαρή εμπορική συμφωνία!

Ο Ανδρέας Τάκης, υπεύθυνος επικοινωνιών της Ελληνικής Πρεσβείας, μάλλον απελαύνεται ,διότι γνωρίζω προ πολλού της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών απο την Κυβέρνηση του Σύριζα,και δεν ήρθε σε επαφή με το Ρωσικό ΥΠΕΞ έγκαιρα, ώστε η Ρωσία να ενεργήσει πυροσβεστικά χαμηλώνοντας τους τόνους, και την αντιπαράθεση με το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αποτρέποντας τις εκατέρωθεν απελάσης!

Το περιστατικό, πάντως, έχει οδηγήσει στην ψύχρανση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία κορυφώθηκε με την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Άρθρο γνώμης του

Σπύρου Πρίφτη πηγή

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares