Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για τα ΕΘΝΙΚΑ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;..

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για τα ΕΘΝΙΚΑ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;..

Η επικοινωνία ήταν τηλεφωνική και έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Αφορμή ήταν το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή.

Μίλησαν τηλεφωνικά ή όχι ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το Μαξίμου (σ.σ. πηγές του οποίου επικαλείται η εφημερίδα Παραπολιτικά) ναι, μίλησαν. Και μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ακόμη και από κάποιο ατύχημα.

Σύμφωνα πάλι με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, τέτοιοι τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το δημοσίευμα
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή για τον χειρισμό της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην Πρωθυπουργός είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει οι κινήσεις να προσεκτικές καθώς οι Τούρκοι μπορεί να πάνε τη χώρα σε θερμό επεισόδιο, ακόμα και από ατύχημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε στον Α. Τσίπρα να μην έχει απευθείας συνεννόηση με τον Ερντογάν γιατί σε αυτή την περίπτωση θα εμπλακεί στη διαδικασία ενός ανατολίτικου παζαριού το οποίο δεν θα έχει κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.

Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να συνέστησε στον Πρωθυπουργό να επιλέξει παρασκηνιακή οδό με επικοινωνία με ξένους ηγέτες που μπορούν να παίξουν ρόλο διαμεσολαβητή με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επισήμανε επίσης στον κ. Τσίπα ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να θωρακίσει κάθε τρωτό σημείο της εθνικής ασφάλεια και ταυτόχρονα να είναι και σε συνεχή επικοινωνία με την κυπριακή ηγεσία.

Διαψεύδει ο Καραμανλής
Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, πάντως, διέψευσε ότι υπήρξε τηλεφώνημα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή.

Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής: «Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το οποίο αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με το κ. Κώστα Καραμανλή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares