Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν-Μέρκελ πριν λίγο! Στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ η Συρία…


Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.


Οι ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και την εξέλιξη της κατάστασης στο Ανατολικό Gut και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

“Είμαι πεπεισμένος ότι λόγω του κοινού εποικοδομητικού διαλόγου ήταν δυνατό να συμφωνήσουμε και να εγκρίνουμε στις 24 Φεβρουαρίου το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώθηκε η σημασία των συνεχών κοινών προσπαθειών για την πλήρη και ταχεία εφαρμογή του ψηφίσματος “, ανέφερε το γραφείο τύπου.

Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας ενημέρωσε τον Μακρόν και τη Μέρκελ “για τα πρακτικά μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά για την απομάκρυνση πολιτών”, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών και ιατρικής βοήθειας στη Συρία.

“Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο γεγονός ότι η αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων δεν επεκτείνεται στις επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών ομάδων”, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.
Με πληροφορίες από RT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares