Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Τα Σκόπια έστειλαν στην Ελλάδα το προσχέδιο για το ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ…

Τα Σκόπια έστειλαν στην Ελλάδα το προσχέδιο για το ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ…

Τα Σκόπια έστειλαν στην Αθήνα το δικό τους προσχέδιο συμφωνίας, για το ονοματολογικό, ενώ είχαν ήδη λάβει τις ελληνικές προτάσεις.

Η ανταλλαγή των εγγράφων έγινε πριν από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην ΠΓΔΜ, την Πέμπτη, ενώ ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα δύο κείμενα.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε, μετά την παραλαβή των ελληνικών εγγράφων, ότι δεν είναι υπό συζήτηση κάποια συγκεκριμένη ονομασία, αλλά τα Σκόπια έστειλαν στην Αθήνα τη δική τους εκδοχή. Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει λόγους να είναι αισιόδοξος. «Το προσχέδιο συμφωνίας έφτασε και το δικό μας εστάλη στην Αθήνα. Αυτά αναμένεται να είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η επόμενη φάση της οποίας θα γίνει στη Βιέννη», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Ο Ζάεφ δήλωσε ακόμη ότι θα έχει και ο ίδιος συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, πέρα από το τετ α τετ των υπουργών Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς θα βρεθεί στα Σκόπια την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ στις 30 Μαρτίου ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Σκοπιανός ομόλογός του θα συναντηθούν στη Βιέννη, παρουσία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Πάντως, ο Ντιμιτρόφ- παρότι δεν μπήκε σε λεπτομέρειες- δήλωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα δύο προσχέδια. Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την ελληνική πρόταση, σημειώνοντας ότι αναλύεται αυτή την περίοδο.

«Οποτε επικοινωνούμε μέσω των ΜΜΕ, η δουλειά γίνεται περίπλοκη. Είναι ειλικρινές να πούμε ότι υπάρχουν διαφορές και ελπίζουμε ότι αν σκεφτούμε μαζί με έναν στόχο, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις διαφορές», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares