Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τα “ΠΛΟΚΑΜΙΑ” του Σόρος βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα! Την έχει βάλει ΣΤΟΧΟ καιρό τώρα…

Τα "ΠΛΟΚΑΜΙΑ" του Σόρος βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα! Την έχει βάλει ΣΤΟΧΟ καιρό τώρα...

Ειναι γνωστό ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, και ελέγχει από πολιτικούς μέχρι και επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ένα άρθρο της newpost.gr του 2011 που αναφερόταν σε μια συνάντησή του με Έλληνες επιχειρηματίες.

Όπως ανέφερε το άρθρο τότε, ο κ. Σόρος είχε συναντηθεί με τον Δ. Δασκαλόπουλο, τον Β. Μυτιληναίο και τον Σ. Ζαβό και συζήτησαν για τα funds στην Ελλάδα που ελέγχονται απ’ τον γνωστό κερδοσκόπο αλλά και για “ευκαιρίες” επενδύσεων, δηλαδή “φιλέτων” του δημοσίου που ξεπουλούνταν την εποχή εκείνη.

Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε ότι η ιστορία με τον Σόρος και παλιά είναι, αλλά και αφορά όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα:

Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.

Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι του Οδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.

Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, συζητήθηκε η είσοδος funds που ελέγχει ο Σόρος στην Ελληνική αγορά για εξαγορές φιλέτων που πρόκειται να εκποιηθούν, αλλά και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, με εξαγορές μέσω του Χρηματιστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ Κυριακόπουλου και Μυτιληναίου για επενδύσεις στον τομέα του αλουμινίου.

Ιδιαίτερο ρόλο στη συνάντηση φαίνεται ότι διαδραμάτισε ο Στέλιος Ζαβός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε καλέσει τον Σόρος στην Αθηναϊκή Λέσχη για διάλεξη στα τέλη του 2009, αλλά και ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου στη Βασιλίσσης Σοφίας 39, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων εκείνη τη χρονιά, λίγους μήνες αφούτου είχε αναλάβει πρωθυπουργός.

Ο Ζαβός, συχνός συνδαιτυμόνας του Τζόζεφ Στίγκλιτζ, φίλου επίσης του Πρωθυπουργού, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου- όλοι αναρωτιόμασταν γιατί…
Είναι διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners, επενδυτικής εταιρείας που αναπτύσσει οικιστικά συγκροτήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και, παράλληλα, έχει την ιδιότητα του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece.

Η ιδιότητά του ως διευθύνοντος συμβούλου, ίσως δίνει απαντήσεις και για ένα τομέα των επιχειρηματικών σχεδίων που καταστρώθηκαν στο δείπνο με τον Σόρος.

Φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη και τη συνάντηση του Σόρος με το Γ. Παπανδρέου, ενώ στο ΔΣ της Zeus Capital Partners συμμετέχουν οι κ. Ν. Τσακος, Π. Παππάς και οι εφοπλιστές Ε. Βιδάλης και Κ. Πετρόπουλος.
newpost.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares