Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τον ανασχηματισμό…

Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τον ανασχηματισμό…

Προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει τις ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό και να δώσει μία μικρή πνοή ανανέωσης βλέπουν τα ξένα μέσα στον «αναγκαστικό λόγω σκανδάλου», όπως τον χαρακτηρίζουν μίνι- ανασχηματισμό.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σχολιάζει πως έγιναν «μικρο-αλλαγές», σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο και να τονωθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, που βρίσκονται σε τροχιά πτώσης.

Σημειώνει δε πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία το 2015 υποσχόμενος να δώσει τέλος στη λιτότητα και να πατάξει τη διαφθορά, αλλά μετά το τρίτο μνημόνιο βλέπει τη στήριξη της κοινωνίας να φθίνει.

Οι Financial Times εστιάζουν στα νέα πρόσωπα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε «τρεις βετεράνους αριστερούς». Επικαλούνται δε σχόλια αναλυτών, σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Τσίπρας «απέφυγε τις αμφιλεγόμενες επιλογές, καθώς η κυβέρνησή του προσπαθεί να μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να επιτύχει μία ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα έξτρα καθήκοντα, που αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και στην αποχώρηση του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση. Ο αντικαταστάτης του, Δημήτρης Βίτσας, «θα βρεθεί υπό εντεινόμενη πίεση να βελτιώσει τις σκληρές συνθήκες στα κέντρα υποδοχής προσφύγων» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Στην επιλογή Δραγασάκη εστιάζει το Asocciated Press, σχολιάζοντας ότι «ο 71χρονος, άλλοτε στέλεχος του ΚΚΕ, θα έχει πιο άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές».

Ο Guardian κάνει λόγο για έναν ανασχηματισμό- απόρροια του «ντροπιαστικού σκανδάλου» με τις επιδοτήσεις ενοικίου κυβερνητικών στελεχών, ο οποίος και συμπίπτει με το νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. H βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει δε «κίνηση- έκπληξη» την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση και δη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

naftemporiki.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares