Παρασκευή , 5 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

ΤΑΡΑΧΗ για την Αυλωνίτου! Η δικαστική απόφαση που τη σόκαρε…

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο εκδικάστηκε μήνυση την οποία είχε καταθέσει η κ. Αυλωνίτου, για επίθεση, στον πρώην διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών του ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο, το 2012, ο οποίος αθωώθηκε πανηγυρικά!

Το περιστατικό είχε συμβεί όταν ακόμα η κ. Αυλωνίτου ήταν ερευνήτρια αντί-ντόπινγκ στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνώ -και όχι βουλυτής- ενώ ο κ. Χάντζος ήταν διευθυντής του Κέντρου.

Εκείνη τον είχε χαστουκίσει μέσα στο γραφείο της, όταν ζήτησε να κάνει έρευνα μέσα σε αυτό, έχασε την ισορροπία του και χτύπησε στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ ενώ κλήθηκε από τον διευθυντή και η αστυνομία η οποία προέβη σε αυτόφωρο σύλληψη της κ. Αυλωνίτου. Κατά την διάρκεια της σύλληψης της μήνυσε στη συνέχεια και εκείνη τον κ. Χάντζο ο οποίος προσκομίστηκε στο ΚΑΤ με συνοδεία περιπολικού.

Ο Στ. Χάντζος στη μήνυσή του συμπεριέλαβε και έναν φάκελο με καταγγελίες εναντίον της κ. Αυλωνίτου, προς στον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Νικητιάδη. Μέσα στο φάκελο περιείχε στοιχεία για την ανάρμοστη υπαλληλική συμπεριφορά της και τα οποία έδειχναν ότι ενώ είχε διοριστεί σαν εργοφυσιολόγος στο κέντρο μόνο εκεί δεν βρισκόταν. Ενώ χτυπούσε κανονικά την κάρτα της κατά την είσοδο και την έξοδο από την υπηρεσία εκείνη κατά την διάρκεια της ημέρας δεν ήταν στο γραφείο της και δεν εξασκούσε τα καθήκοντα της. Το θέμα είχε απασχολήσει και το πειθαρχικό συμβούλιο του Κέντρου. Στην πρώτη συνεδρίαση μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως όχι μόνον δεν έπρεπε να διωχθεί η κ. Αυλωνίτου, αλλά αντιθέτως «θα πρέπει να ενθαρρύνονται οι υπάλληλοι όταν ασκούν κριτική στα κακώς κείμενα της διοίκησης»….

Ύστερα από τις μηνύσεις, τον Φεβρουάριο του 2017, η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής ψήφισε κατά του σχετικού αιτήματος για άρση της ασυλίας της. Η ίδια ισχυρίστηκε, προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία της, ότι ο κ. Χάντζος είχε “πολιτικά κίνητρα”. Πάντως την περίοδο εκείνη η ίδια δεν ήταν βουλευτής. Έγινε πολύ αργότερα, το 2014, αντικαθιστώντας την Ρένα Δούρου που εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής.

Μολονότι για τον εαυτό της καλύφθηκε πίσω από τη βουλευτική ασυλία, σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει, σε υψηλούς αλλά και μελοδραματικούς τόνους, τη δική της μήνυση κατά του κ. Χάντζου. Ωστόσο η έδρα δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα και τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς της και αθώωσε τον γνωστό και διακεκριμένο αθλίατρο. Με την αθώωση αυτή καταρίφθηκε αυτομάτως και ο ισχυρισμός της ότι δήθεν είχε “πολιτικά κίνητρα” εναντίον της, ισχυρισμό με τον οποίο η ίδια κατάφερε να μην καθίσει στο σκαμνί για τις δικές της πράξεις…

press-gr.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares