Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τέτοια νομοσχέδια χρειάζεται η χώρα! Δείτε τι προωθεί ο Όρμπαν…

Τέτοια νομοσχέδια χρειάζεται η χώρα! Δείτε τι προωθεί ο Όρμπαν...

Οι γάμοι αυξάνονται, ενώ οι αμβλώσεις και τα διαζύγια βρίσκονται σε κάμψη, καθώς η Ουγγαρία επιλέγει να στηρίξει τις οικογένειες παρά τη μαζική μετανάστευση.

Μια εθνική διαβούλευση σχετικά με την οικογενειακή πολιτική σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουγγαρία και έχει ήδη οδηγήσει σε αύξηση των γάμων και μείωση των αμβλώσεων και των διαζυγίων.

Αντί να αποδεχτεί τη μαζική μετανάστευση για να ενισχύσει τα δημογραφικά στοιχεία, η κυβέρνηση της Fidesz-KDNP επέλεξε αντ ‘αυτού να υποστηρίξει τις ουγγρικές οικογένειες.

“Τα τελευταία χρόνια, η εξεύρεση της σωστής απάντησης στη δημογραφική παρακμή της Ευρώπης έγινε μια από τις μεγαλύτερες πηγές διαφωνίας μεταξύ της ευρωπαϊκής και της ουγγρικής πολιτικής”, δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωση ο επίσημος εκπρόσωπος του γραφείου του υπουργικού συμβουλίου του πρωθυπουργού κ. Viktor Orbán, κ. Zoltán Kovács. Ο επίσημος ιστότοπος της Ουγγαρίας ανακοινώνει την εθνική διαβούλευση.

“Ενώ οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η ευρωπαϊκή φιλελεύθερη και μεταναστευτική τάση θεωρούν τη μετανάστευση απαραίτητη και αναπόφευκτη λύση, η ουγγρική κυβέρνηση δεσμεύεται για την ιδέα της αύξησης της γεννητικότητας μέσω αποτελεσματικότερων μέτρων οικογενειακής στήριξης”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Kovács αποκάλυψε πως οι υπάρχουσες πολιτικές υπέρ της οικογένειας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Orbán αποκομίζουν ήδη ανταμοιβές, καθώς η άμβλωση μειώνεται περισσότερο από το ένα τρίτο από το 2010 στο 2017 (40.449 έως 28.500), ενώ τα διαζύγια μειώθηκαν από 23.873 σε 18.600 την ίδια περίοδο, κατά 42%. Η μείωση των αμβλώσεων τους έχει κερδίσει επαίνους από οργανώσεις υπέρ της ζωής παγκοσμίως.

(μετάφραση από voiceofeurope.com)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares