Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τέλος ΔΕΝ έχει η Τουρκική ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! Διεκδίκησαν τη ΔΙΑΣΩΣΗ στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ του Αγαθονησίου…

Τέλος ΔΕΝ έχει η Τουρκική ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! Διεκδίκησαν τη ΔΙΑΣΩΣΗ στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ του Αγαθονησίου...

Ρεσιτάλ προκλητικότητας από την Άγκυρα και με την τραγωδία του ναυαγίου στο Αγαθονήσι, διεκδικώντας το δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης ακόμη και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ενώ το ελληνικό Λιμενικό έδινε μάχη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, η Τουρκία εξέδωσε Navtex και παίρνει την “πατρότητα” της επιχείρησης έρευνας – διάσωσης.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Real, τουρκικά πλοία πλέουν στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου εμποδίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των ναυαγών καθώς δημιουργείται και σύγχυση στα παραπλέοντα σκάφη για το ποιος έχει τον συντονισμό της επιχείρησης SAR.

Οι ελληνικές Αρχές από τις 06.40 το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν με τις NΟΤΑΜ’s A722/18 και Α/723/18 την διεξαγωγή επιχείρησης SAR σε δυο περιοχές ακτίνας 5 ν.μ. από τα δυο σημεία (οι μπλε κύκλοι). Η αναγγελία αυτή ισχύει μέχρι το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τις ελληνικές NOTAM’s καλούνται όλα τα εναέρια μέσα να επικοινωνούν με το Κέντρο του Πειραιά PIRAEUS JRCC πριν εισέλθουν στις συγκεκριμένες περιοχές και επισημαίνεται ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στο FIR Αθηνών.

Η Τουρκική NAVTEX(0402/18) δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή η οποία επικαλύπτει όχι μόνο ελληνική περιοχή ευθύνης αλλά ακόμη και τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νησιών (Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι) ενώ αποκόπτει τα δυο ελληνικά νησιά από το σύμπλεγμα των Λειψών.

Τέλος ΔΕΝ έχει η Τουρκική ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! Διεκδίκησαν τη ΔΙΑΣΩΣΗ στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ του Αγαθονησίου...

Eν τω μεταξύ, την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από Αρεόπολη έστελνε μήνυμα πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών

«Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων» δήλωσε μεταξύ άλλων.
thetoc.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares