Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ”ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ”ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

(Ανοιχτη επιστολη προς ολους τους Πολιτες της Χωρας μας και τους Θεσμους που Κυβερνουν)

απο τον Νικο Λυμτσιουλη (Οικον/γο – συνταξ. Τραπεζικο)

**//**
ΓΕΝΙΚΑ
Η πρόταση ειναι απλουστευμένη, κινουμενη εκτος ιδεολογικων προτιμησεων κι εντος εφικτου πλαισιου του επικρατουντος συστηματος με τις εφαρμοζομενες πρακτικες.
Η λυση γινεται ορατη με την αντιστροφη των εφαρμοζόμενων τακτικων προς την αντιθετη φορά. Αντι της διατυμπανισμενης χωρις η με μηδαμινα αποτελεσματα τακτικης ανευρεσης υποπτων εξαγωγης των εγχωριων κεφαλαιων (καταθεσεων),ητοι προς μια μεριδα πολιτων που ”τελουν υπο διωγμο” , θεσπιζονται ΑΜΕΣΑ γενναια κινητρα επανεισαγωγης που επιτρεπουν στους ”δραστες” τη μετανοηση και συναμα την αποκομιδη κερδους αντι του κυνηγητου.
Πιστευοντας οτι οι συγκεκριμμενοι μεταμελούντες προεβησαν στις πραξεις αυτες απο τον φοβο που καλλιεργησαν συγκεκριμμενοι πολιτικοι και μεριδα του Τυπου, μη αντιλαμβανομενοι το μεγεθος της ζημιας, τωρα με τη γνωση της πραγματικης τους δυναμης, θα πραξουν το πρεπον με το Αζημιωτο και με ανακουφιση οτι πραττουν το Εθνικο τους καθηκον και με την πληρη αναγνωριση της Πολιτειας.
Ετσι οσοι εχουν τα χρηματα τους εκτος της Χωρας μας, δεν γνωριζουν την εκταση του προβληματος που δημιουργουν καθως κι οτι αυτα αντιπροσωπευουν προιοντα εργασιας και κόπων εντος της Ελληνικης επικρατειας κι οτι με τον τροπο τους τα μετατρεπουν σε ευημερια και πλουτισμο πολιτων αλλων χωρων ( Ελβετων. Γερμανων,Εγγλεζων κλπ)

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ-ΘΕΣΕΙΣ
Αυτοι που δημιουργησαν το προβλημα, αυτοι και θ’αναλαβουν τη λυση, χωρις να ΧΑΣΟΥΝ αλλα αντιθετα με ΚΕΡΔΟΣ, ητοι:
1- Οι ως ανω αναφερομενοι καταθετες
2-Οι Τραπεζες που ενω δημιουργησαν το προβλημα (βλεπε δηλωσεις Νταισελμπλουμ) εχουν καταντησει (πλην των Συνεταιριστικων) εισπρακτικες εταιρειες , απεχοντας παρασαγκας απο τον αναπτυξιακο ρολο τους.
3-Οι Κυβερνησεις που υπεκυψαν κι αναγκαστηκαν να ψηφισουν και να θεσπισουν τα αγρια αντιλαικα μετρα.

Οι 3 παραπανω ενεργουντες βασει των ισχυουσων πρακτικων και διαδικασιων εντος του συστηματος αγορας συνεργαζονται παραγοντας πλεονασματα. παιρνοντας το εναυσμα απο τους ως ανω καταθετες.

ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ
1.- Εναρξη εργασιων ΑΜΕΣΑ με τη συσταση και λειτουργια της ΝΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ συμφεροντων Δημοσιου (51% και ανω στο Δημοσιο)
2.-Ψηφιση Νομου με την παροχη ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ) των φυσικων και νομικων προσωπων στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ή οποιαδηποτε αλλη Ελληνικων συμφεροντων.
Ετσι τα κεφαλαια επιστρεφουν και κατατιθενται στην ως ανω Τραπεζα (η οποιαδηποτε αλλη τραπεζα επιλογης), χωρις ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ, αλλα αντιθετα ΜΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ με την παροχη ΔΙΠΛΑΣΙΟΥ επιτοκιου για μια πενταετια και ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΟΥΣ.
Προσοχη: Εξυπακουεται οτι στον ιδιο νομο θα προβλεπεται οτι μετα την παροχη των ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ, οσοι δεν σπευσουν να επιστρεψουν τις καταθεσεις, αυτοι τοτε και μονον τοτε θα υποστουν βαρια ποινη με την κατασχεση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ποσου υπερ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
3.-Μεταφορα ολων των ”κοκκινων δανειων”ολων των τραπεζων στη ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σε ειδικο λογαριασμο
4.-Θεσπιση επιτοκιου 2% επι ολων των νεων δανειων που θα διδονται για παραγωγη , μεταποιηση και εμπορια ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ και για ολες τις υπαρχουσες και τις νεες επιχειρησεις και τις νεες πρωτοβουλιες που θα δημιουργουνται προς την ως ανω κατευθυνση.
Να σημειωσουμε οτι το 2% προστιθεμενο στο συνολικο επιτοκιο δανεισμου ειναι ελαχιστο, αν αναλογιστουμε οτι μια επιχειρηση σημερα αναγκαζεται να καταφευγει σε τοκογλυφους που ζητανε επιτοκιο εως και 5% το μηνα!
Τα ως ανω ποσα του 2% που συγκεντρωνονται απο τις νεες χορηγησεις και επενδυτικες πρωτοβουλιες δια μεσου της Αναπτυξιακης Τραπεζας αλλα και ολων των αλλων Εμπορικων Τραπεζων θα κατατιθενται το μεν 1,5% σε ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στην Τραπεζα της Ελλαδος το δε 0,5% θα πιστωνεται στον ηδη δημιουργηθεντα ειδικο λογαριασμο εντος της Αναπτυξιακης Τραπεζας ητοι:

α) 1,5% για την εξοφληση του εξωτερικου χρεους
β) 0,5% για την εξαλλειψη των επισφαλειων (κοκκινα δανεια)

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ)
Το παραδειγμα (πρακτικη εφαρμογη) αφορα τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ οπως περιγραφεται στο εντυπο της Κεντρικης Τραπεζας των ΗΠΑ, της FED, το εντυπο που εχει εκδοσει με τον τιτλο ”Συγχρονη Μηχανικη του Χρηματος” [Modern Money Mechanics”], με συντελεστη κλασματικων διαθεσιμων 10% και την αυξηση των διαθεσιμων απο την επιστροφη των ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ κατα 450 δις ευρω (δεδομενου οτι συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες παραγοντων υπαρχουν στο εξωτερικο περι 600 – 700 δις) και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ απο ολες τις εγχωριες Τραπεζες συνολικα, με δεδομενο οτι το ΧΡΗΜΑ που κυκλοφορει πηγαζει απο δανεια των Εμπορικων Τραπεζων καθως κι οτι τα Κρατη μελη της Ευρωζωνης εχουν αποκλεισθει απο την προσβαση στις Κεντρικες τους Τραπεζες και συνεπως απο την εξουσια της δημιουργιας Χρηματος απ’αυτες.
Συνεπως εχουμε:
Συνολικες Καταθεσεις (επιστροφη) 450 δις, μειον 10% (rd) αποθεματικη αξιωση = 400 δις (στρογγυλοποιημενα) ως βαση νεων δανειων ητοι ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ 400 Χ 10 = 4 τρις (διαχρονικα) μεσω νεων δανειων. [οσα περιπου εκτιμαται η αξια των υδρογονανθρακων του υπεδαφους της χωρας μας] στη συνεχεια εχουμε:
4 τρις Χ 2% επιτοκιο = συνολικος ετησιος τοκος = 80 δις ( 60 δις για το χρεος και 20 δις για τα κοκκινα δανεια ) . Τα 60 δις εχουν μεταφερθει στο λογ/σμο του Υπουργειου Οικονομικων στην Τραπεζα της Ελλαδος και τα 20 δις εχουν πιστωθει στον ειδικο λογ/σμο που τηρειται στη Αναπτυξιακη Τραπεζα.
Τα παραπανω ποσα πολλαπλασιαζομενα επι 6 προκυπτει οτι σε μια εξαετια απαλλειφονται το Χρεος και τα Κοκκινα Δανεια. οριστικα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
-Σας φαινονται υπερβολικα ολ’αυτα και χαμογελατε? Θα πρεπει να γνωριζετε οτι μ’αυτον τον μηχανισμο πλουτιζουν οι ξενοι Τραπεζιτες και στο τελος το λογαριασμο τον στελνουν στους απλους πολιτες. – Γιατι να μην χρησιμοποιησουμε τον μηχανισμο προς οφελος μας , ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ομως ΑΥΣΤΗΡΑ τις νεες Χορηγησεις Δανειων,δηλαδη το ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ωστε να παραγονται μεσω αυτων προιοντα και υπηρεσιες που αυξανουν τον παραγομενο πλουτο της Ελλαδας και αυξανουν το Εθνικο Εισοδημα και το Εισοδημα των Πολιτων? Ετσι ολος ο ελεγκτικος μηχανισμος αντι να ψαχνει και ποτέ να μη βρισκει που ειναι το χρημα, θα ελεγχει την σωστη τοποθετηση του σε παραγωγικους σκοπους καθως και την τακτικη και σωστη επιστροφη του, ωστε να μη δημιουργουνται ανεπιθυματα αποτελεσματα. Και δεν θα ασχοληθουμε στο παρον αρθρο με τα παρεπομενα αποτελεσματα περι πληθωρισμου κλπ, αυτο που θελουμε να δειξουμε εδω ειναι η σημασια της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ.
Ετσι απλα μ’αυτον τον τροπο που χρησιμοποιει ”το συστημα” για να πλουτιζουν οι ολιγοι, εμεις με απολυτο ελεγχο το χρησιμοποιουμε για να¨εχουμε¨:

α] Εκτιναξη του ΑΕΠ και του Εθνικου Εισοδηματος και των ατομικων εισοδηματων και επιστροφη αυτων στα προ των μνημονιων επιπεδα
β]Επιστροφη του εργατικου δυναμικουνκαι ειδικωτερα των Νεων.
γ]Μειωση των φορων και των φορολογικων συντελεστων
δ]Αυξηση παροχης Κοινωνικων Υπηρεσιων Υγειας
ε]Αυξηση αμυντικης ικανοτητας της Χωρας
στ]Επιστροφη της Εθνικης και της Ατομικης Αξιοπρεπειας των Ελληνων

ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΤΣΙΟΥΛΗΣ
Οικονομολογος-συντ. Τραπεζικος
Νικαια Λαρισας 8/2/2018
τηλ.επικ. 6980334235

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares