Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ μεταξύ τους οι ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ! Μάχες μεταξύ Αλ Κάιντα-Ισλαμικού Κράτους…

 

Άγρια μάχη μαίνεται για τρίτη ημέρα στη βορειοδυτική Συρία, στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ, μεταξύ της συριακής Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι δύο αντίπαλες τζιχαντιστικές φατρίες αλληλοσκοτώνονται για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Ουμ Χαλαχίλ, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο οδικών αξόνων.

Μέχρι την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος είχε χάσει 20 άνδρες και η Αλ Κάιντα 15, ενώ οι τραυματίες και από τις δύο πλευρές μετρώνται σε δεκάδες.

 

Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να εισέλθει στην Ουμ Χαλακίλ και να θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος της κωμόπολης, οι αντίπαλοι όμως τζιχαντιστές μάχονται με μανία αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από την κωμόπολη.

Η συριακή Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί της, οργάνωσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), έχουν αναπτύξει ισχυρές μονάδες πυροβολικού, όπως όλμους, ρουκέτες και πυροβόλα, για να αποκρούσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος, μετά την ήττα του στην ανατολική Συρία, όπου διατηρεί ακόμα ορισμένους εδαφικά περιορισμένους θύλακες, εμφανίστηκε από το πουθενά στη βορειοδυτική Συρία, δημιουργώντας νέα επικράτεια αποσπώντας εδάφη από την Αλ Κάιντα και τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Στον πολεμικό χάρτη της περιοχής που ακολουθεί, με κόκκινο αστέρι σημειωμένη η τοποθεσία της Ουμ Χαλαχίλ:

tribune.gr

Shares