Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή! Κουίκ – Τριανταφυλλίδη πήγαν να παίξουν ξύλο…

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή! Κουίκ – Τριανταφυλλίδη πήγαν να παίξουν ξύλο…

Σε ρινγκ πήγε να μετατραπεί η ελληνική Βουλή, με τα πνεύματα να οξύνονται ανάμεσα στον Τέρενς Κουίκ και τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Το επεισόδιο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (11/10) στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς μεταξύ του Υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τους Απόδημους κο Κουίκ και του προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κο Τριανταφυλλίδη και μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι παραλίγο να έρθουν στα χέρια.

Όλα άρχισαν όταν ο κος Κουίκ κλήθηκε στην Επιτροπή προκειμένου να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την Ομογένεια, ωστόσο, εξέφρασε τη δυσφορία του γιατί οι βουλευτές της Επιτροπής του έθεταν ερωτήσεις, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερεί.

«Κύριε Πρόεδρε εσείς μου είπατε να έρθω να κάνω μια ομιλία, να ακούσω και να απαντήσω σε πέντε ερωτήσεις… αλλά εδώ όλοι οι βουλευτές θέτουν ερωτήσεις και θέλουν να μιλήσουν, εγώ δεν έχω τέτοιο δυνατότητα… έχω και δουλειές…», είπε ο κος Κουίκ, για να λάβει την παρακάτω απάντηση από το κο Τριανταφυλλίδη: «Εγώ δεν σας είπα κάτι τέτοιο, έχετε προσκληθεί στην Επιτροπή επισήμως με πρόσκληση…».

Η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής όργησε τον κο Κουίκ, ο οποίος είπε ότι είχε προηγηθεί συζήτηση στην οποία του είχε πει άλλα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής επέμενε στις απόψεις του λέγοντας ότι του είχε στείλει επίσημη πρόσκληση για μια κανονική κοινοβουλευτική συνεδρίαση.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, λίγη ώρα αργότερα ζήτησε συγνώμη από τα μέλη της Επιτροπής λέγοντας ότι θα ήθελε το θέμα να λήξει αλλά αντέδρασε έτσι γιατί έπρεπε να αποχωρήσει για να συνοδεύσει τον Γερμανό πρόεδρο.

Από τη μεριά του, ο κος Τριανταφυλλίδης διάβασε την επιστολή – πρόσκληση που είχε στείλει στον Υφυπουργό.

Ο κ. Τέρενς Κουίκ, ισχυρίσθηκε: «Δεν αρνούμαι ότι στείλατε επιστολή αλλά οφείλετε να πείτε ότι με πήρατε τηλέφωνο και με ρωτήσατε εάν θα είμαι εδώ, εάν θα μπορώ να έρθω την Πέμπτη στην Επιτροπή και άλλα θέματα που συζητήσαμε και δεν θέλω να αναφερθώ και μου είπατε ότι θα έρθετε θα παρουσιάσετε το προγραμματισμό για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο της Επιτροπής και θα απαντήσετε σε 5 ερωτήσεις βουλευτών και θα φύγω.
Αυτό είναι που σας είπα εγώ και δεν περίμενα να το αρνηθείτε… Και πάλι θέλω να ζητήσω συγνώμη για το επεισόδιο καθώς δεν είναι του χαρακτήρα μου μια τέτοια συμπεριφορά».

Aναλυτικά ο διάλογος:

Τ. Κουίκ: Με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε έλα να μιλήσεις για 15 λεπτά και να δεχθείς ερωτήσεις για άλλα πέντε λεπτά;

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Όχι. Εγινε γραπτή πρόσκληση

Τ. Κουίκ: Σας ρωτώ κ. Τριανταφυλλίδη. Με διαψεύσατε; (σ.σ. σηκώνεται όρθιος και γυρίζει προς το προεδρείο) Στα μάτια να με κοιτάς

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Καθίστε κάτω. Γιατί εκνευρίζεστε κύριε Κουίκ; Γυρίσατε την πλάτη σας στο Σώμα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο

Τ. Κουίκ: Θίξατε την τιμή μου. Με πήρατε τηλέφωνο. Μου είπατε ότι θα μιλήσεις 15 λεπτά. Με βάση αυτό κανόνισα το πρόγραμμά μου. Έχω τον Γερμανό πρόεδρο εδώ. Έχω κι άλλες δουλειές. Τι να κάνω; Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να παραμείνω

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Κύριε Κουίκ, έχω εκπλαγεί από τον τρόπο που επιτίθεστε στον πρόεδρο

Τ. Κουίκ:: Αδιανόητος

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Σας έχει αποσταλεί πρόσκληση. Αυτό που λέτε υποτιμά εσάς εμένα και το Σώμα.

Τ. Κουίκ: Σας παρακαλώ να αποχωρήσω. Θίγετε την τιμή μου. Με πήρατε τηλέφωνο ναι ή όχι;

Αλ Τριανταφυλλίδης: Και επειδή σας πήρα;

Τ.Κουίκ: Αααα, το αλλάξατε τώρα. Μου είπατε ότι θα μιλήσεις 15 λεπτά και θα φύγεις; Ναι ή όχι;

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Όχι

Τ. Κουίκ: Είστε αδιανόητος. Αρνείστε την εντιμότητα μου. Για εμένα το θέμα είναι ηθικό. Διέψευσε την τηλεφωνική συνομιλία και δεν έχω συνηθίσει να με διαψεύδουν

Αλ Τριανταφυλλίδης: Μιλήσαμε γραπτώς και τηλεφωνικώς. Μπορώ εγώ να ορίσω πόσες ερωτήσεις θα τεθούν;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares