Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΑΕΙ Η… ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΝΔ! Πόσα.. ‘κεφάλια’ έχει πάρει ο Μητσοτάκης;..

ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΑΕΙ Η... ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΝΔ! Πόσα.. 'κεφάλια' έχει πάρει ο Μητσοτάκης;..

Τι κι αν δεν του φαίνεται, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδειχθεί ένας πρόεδρος με «σιδηρά πυγμή», αν κρίνει κανείς μάλιστα από την αποφασιστικότητα με την οποία διαγράφει στελέχη του κόμματος του όταν εκείνα βγαίνουν από τα όρια που έχει θέσει.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουλαξής

Πρόσφατο παράδειγμα η διαγραφή του δημάρχου Άργους- Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, για τις συνεχείς ακραίες και ρατσιστικές του αναφορές για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά!

Πριν λίγους μήνες, τον Φεβρουάριο του 2018, είχε προηγηθεί η διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της περιόδου Καραμανλή, του Βαγγέλη Αντώναρου, ο οποίος και απεπέμφθη από την ΝΔ λόγω της κριτικής που άσκησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μόλις πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποπομπή της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά και τη διαφόροποίηση της από τη γραμμή του κόμματος σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει το «δρόμο» που θα ακολουθήσει ενάντια σε εσωκομματικές προκλήσεις από τους πρώτους κιόλας μήνες της εκλογής του στη θέση του προέδρου της ΝΔ, όταν τον Απρίλιο του 2016, μετά από εισήγηση του, διεγράφη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει τη διάλυση και επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Ο Κυριάκος έχει και άλλες φορές διαγράψει στελέχη από την ΝΔ που δεν ταιριάζουν με τα «μηνύματα» που θέλει να περάσει στην κοινωνία, όπως στην περίπτωση του «γαλάζιου» συνδικαλιστή», Βασίλη Πολυμερόπουλο, όταν εκείνος πιάστηκε με «μαϊμού» πτυχίο.

Μια όμως από τις πρώτες διαγραφές που αποφάσισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και που έδειξε ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν, όσες «πλάτες» κι αν έχει, ήταν η διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη, τον Μάρτιο του 2016, η οποία μάλιστα γνωστοποιήθηκε με μόλις 20 λέξεις.
thecaller

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares