Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ!Τέσσερις χριστιανοί νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ!Τέσσερις χριστιανοί νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους...

Τέσσερις χριστιανοί έπεσαν νεκροί τη Δευτέρα (02.04.2018) από τις σφαίρες αγνώστων στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση διαπράχθηκε σε συνοικία όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν. Θύματα είναι τα τρία μέλη μιας οικογένειας, ανάμεσά τους μια γυναίκα. Από την επίθεση τραυματίστηκε κι ένα παιδάκι.

«Τρία μέλη μιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν όταν το ρίκσο (σ.σ. ποδήλατο) στο οποίο επέβαιναν (…) δέχθηκε επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, ο Μοάζαμ Τζα Ανσάρι. «Ο οδηγός του ρίκσο, ο οποίος ήταν επίσης χριστιανός, συγκαταλέγεται στα θύματα», συμπλήρωσε.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι τα θύματα στοχοθετήθηκαν εξαιτίας του θρησκεύματός τους», διευκρίνισε ο Ανσάρι. Ένα παιδί επίσης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά η ζωή του εκτιμάται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Οι προηγούμενες επιθέσεις στο Πακιστάν
Εξτρεμιστές εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Μπαλουτσιστάν, ιδίως των σιιτών. Τον Δεκέμβριο δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα σε εκκλησία στην Κουέτα με αποτέλεσμα εννιά άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι περίπου δέκα να τραυματιστούν.

Οι χριστιανοί δεν ξεπερνούν το 2% του πληθυσμού των 200 εκατομμυρίων Πακιστανών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι, και καταγγέλλουν συχνά ότι υφίστανται διακρίσεις και βία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares