Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Συρία! Στην κατοχή ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ τα ΧΗΜΙΚΑ των ανταρτών – ΟΡΓΗ της Ρωσίας για το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ της Δύσης…

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Συρία! Στην κατοχή ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ τα ΧΗΜΙΚΑ των ανταρτών - ΟΡΓΗ της Ρωσίας για το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ της Δύσης...

Θανατηφόρες χημικές ουσίες κατέληξαν στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, αφού οι τρομοκράτες του ISIS επιτέθηκαν σε…

ένα βόρειο Συριακό Στρατηγείο της Al-Nusra (παρακλάδι της Αλ Κάιντα), σκοτώνοντας αρκετούς αντάρτες και μέλη των “White Helmets” και αποκτώντας κάνιστρα με την επικίνδυνη χημική ουσία χλώριο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σχετικά με την επίθεση της Τετάρτης ότι υπεύθυνες για την τρομακτική κατάληξη είναι οι συμμαχικές δυτικές χώρες οι οποίες ουσιαστικά βοήθησαν τους τρομοκράτες να αποκτήσουν χημικά όπλα.

Οι “ανεύθυνες ενέργειες” αυτών των κρατών στη Συρία έχουν οδηγήσει στην κατάσταση όπου «τα χημικά όπλα κατέληξαν στα χέρια των τρομοκρατών του ISIS, των οποίων οι ενέργειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης, ο στρατηγός Vladimir Savchenko.

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει προηγουμένως τους αντι-κυβερνητικούς αντάρτες και τους υποστηρικτές της Δύσης για την προετοιμασία ψευδών χημικών επιθέσεων για να κατηγορήσουν τη Δαμασκό. Η Δύση, δήλωσε ο Savchenko, «αγνοεί εντελώς την επισφαλή κατάσταση στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Idlib» με αυτό το φερόμενο σχέδιο.

Οι τζιχάντες κατάφεραν να πάρουν δύο κάνιστρα γεμάτα χλώριο κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ενώ σκότωσαν τέσσερις μαχητές της Al-Nusra, καθώς και δύο μέλη της αμφιλεγόμενης ομάδας λευκών κρανών.
Με πληροφορίες από Russia Today

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares