Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΑΓΚΥΡΑ!Αν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ θα τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΑΓΚΥΡΑ!Αν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ θα τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...

Η αποκάλυψη έρχεται από το πρακτορείο Anadolu το οποίο επικαλείται ‘τοπικές πηγές’ στο Μανμπίτζ. Σύμφωνα με του τουρκικό πρακτορείο δεν αποκλείεται οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρεθούν αντιμέτωπες με τις τουρκικές.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους στην πόλη Μανμπίτζ με περίπου 300 στρατιώτες συν τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό.
Οι «τοπικές πηγές» που επικαλείται το Anadolu αναφέρουν ότι οι ενισχύσεις έφθασαν από την βάση των Αμερικανών στο Σαρρίν, στα βόρεια της χώρας, κοντά στο Χαλέπι. Η ανάπτυξη ενισχύσεων καθιστά σαφές πως οι Ηνωμένες πολιτείες θεωρούν το Μανμπίτζ «κόκκινη γραμμή» που οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να περάσουν.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Στέητ Ντηπάρτμεντ είχε ανακοινώσει την αποτυχία των συνομιλιών με την τουρκική πλευρά για την κατάσταση στην περιοχή του Μανμπίτζ, όπου η Άγκυρα έχει απειλήσει να προχωρήσει μετά την κατάληψη του Άφριν για την εξουδετέρωση των Κούρδων μαχητών του YPG, συμμάχων των Αμερικανών στον –συνεχιζόμενο– πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΑΓΚΥΡΑ!Αν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ θα τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...
x-default

Πληροφορίες από anadolu και ptisidiastima

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares