Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ! ΦΟΒΑΤΑΙ για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα κατά το Μουντιάλ στη Ρωσία…


Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Σε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε δεν γίνεται λόγος για συγκεκριμένη απειλή, ωστόσο το ISIS κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει απειλές κατά της διοργάνωσης και των διάσημων ποδοσφαιριστών.

«Μεγάλης έκτασης διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελούν ελκυστικό στόχο για τρομοκράτες», αναφέρεται.

«Παρότι θα είναι εκτενή τα μέτρα ασφαλείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι τρομοκράτες μπορεί να επιδιώξουν να επιτεθούν σε μέρη όπως τα γήπεδα αλλά και ανοιχτά σημεία παρακολούθησης των αγώνων, τουριστικά αξιοθέατα, κόμβους μεταφορικών μέσων και άλλους δημόσιους χώρους», επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως και σε προηγούμενες ταξιδιωτικές οδηγίες, καλεί τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν το αν θα ταξιδέψουν στη Ρωσία γενικότερα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής, αλλά και πιθανής παρενόχλησης και εκβιασμών, σύμφωνα με το Reuters.
pontos-news.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares