Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ κατά πολιτικού…

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ κατά πολιτικού...

Η Δανία ανέφερε σήμερα ότι υποπτεύεται πως μια ιρανική υπηρεσία πληροφοριών προσπάθησε να διενεργήσει επίθεση εναντίον ενός εξέχοντα αντιπολιτευόμενου Ιρανού αραβικής καταγωγής στο έδαφός της, και πως ένας Νορβηγός πολίτης ιρανικής καταγωγής έχει συλληφθεί.

Η επίθεση είχε στόχο τον ηγέτη του παραστήματος στη Δανία του Κινήματος Αραβικής Μάχης για την Απελευθέρωση του Αχβάζ (ASMLA), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Δανίας Φιν Μπορκ Άντερσεν.

«Χειριζόμαστε μια υπόθεση που αφορά μια ιρανική υπηρεσία πληροφοριών η οποία σχεδίαζε επίθεση στο έδαφος της Δανίας. Προφανώς, δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε», είπε ο Άντερσεν.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό∙ η σημερινή ημέρα είναι δημόσια αργία στην Ισλαμική Δημοκρατία.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ κατά πολιτικού...

Ο Άντερσεν είπε πως η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε έναν Νορβηγό πολίτη ιρανικής καταγωγής στις 21 Οκτωβρίου ο οποίος αρνήθηκε ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο.

Η Αστυνομική Υπηρεσία Ασφαλείας της Νορβηγίας ανέφερε πως συνεργάζεται με την αστυνομία της Δανίας για την υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε επίσης προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον της Δανίας.

Οι άραβες Αχβάζι αποτελούν μειονότητα στο κυρίως περσικό Ιράν και ορισμένοι θεωρούν ότι βρίσκονται υπό περσική κατοχή και θέλουν ανεξαρτησία ή αυτονομία.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares