Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Απειλεί με πόλεμο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας…

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Απειλεί με πόλεμο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας...

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπολύει νέες απειλές κατά της Ελλάδας όχι μόνο για τα 12 μίλια χωρικών υδάτων αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος υπουργός απειλεί με πόλεμο και ουσιαστικά επαναφέρει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας για το casus belli και τη λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων».

«Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθεί απόφαση αντίθετη με τα δικαιώματα στο Αιγαίο» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν έμεινε στις αναφορές στο Αιγαίο, με αφορμή την απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο.
Ο Ακάρ έκανε αναφορά και στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η τουρκική μονταζιέρα «είδε» πριν από μερικές μέρες «παρενόχληση» του σκάφους Barbaros από τη φρεγάτα «Νικηφόρος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ άλλη παρενόχληση σκάφους της στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares