Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Συνάντηση Κουβέλη – Πάιατ στο Υπουργείο Ναυτιλίας! Τα βρήκαν στο… ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…

Σαν στο σπίτι του θα πρέπει να νιώθει πλέον όταν συναντιέται με τους εκπροσώπους των ελληνικών Υπουργείων 0 πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, αφού για άλλη μια φορά είχε συνάντηση σε ένα από αυτά.

Ο κ. Πάιατ σήμερα συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη κατόπιν πρωτοβουλίας από την πλευρά του Αμερικανού.

Ο πρέσβης αναφέρθηκε με έμφαση στη στρατηγικής σημασίας διμερή συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα των διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών και του θαλάσσιου εμπορίου καθώς και στη θεσμική συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή και του U.S. Coast Guard, τόσο στον επιχειρησιακό τομέα, όσο και σε επίπεδο θεματικών συνεργασιών στον τομέα της ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει και σε ρεπορτάζ του το iefimerida.gr, ο Αμερικανός πρέσβης αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην επιχειρησιακή διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην ΝΑ. Μεσόγειο και στην αντιμετώπιση περιστατικών λαθρεμπορίου, αποδίδοντας βαρύτητα στην υφιστάμενη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Φυσικά από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας μας, το οποίο έχει δείξει να ενδιαφέρει πολύ τον αμερικανικό παράγοντα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Πάιατ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον εταιρειών των ΗΠΑ για δυνητικές επενδύσεις στην Ελλάδα στον ναυπηγικό-ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, στις λιμενικές υποδομές, στον μηχανολογικό εξοπλισμό λιμένων, καθώς και άλλους καθετοποιημένους τομείς παραγωγής και μεταποίησης.

Φυσικά ο κ. Κουβέλης συμφώνησε σε όλα με τον Αμερικανό και συμφώνησε ότι είναι προτεραιότητα της κυβερνήσεως ο τομέας των επενδύσεων (δηλαδή το ξεπούλημα) για την ταχύτερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares