Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ με τους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ μας! Αγώνας ώστε η κράτησή τους να…

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ με τους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ μας! Αγώνας ώστε η κράτησή τους να...

– Την ώρα που η δίκη οδηγείται σε αναβολή γίνονται προσπάθειες ώστε να μην συνεχιστεί η κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές αλλά στο προξενείο μας – Οι Τούρκοι θα τραβήξουν όσο μπορούν την κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών – Αγωνιώδεις προσπάθειες από την ελληνική πλευρά που έχει να αντιμετωπίσει την περίεργη συμπεριφορά των τούρκων – Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών με τις οικογένειές τους

Ανώτατη πηγή ενημέρωσης αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια οι έλληνες στρατιωτικοί να μεταφερθούν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη. Σύμφωνα με το Onalert.gr υψηλόβαθμη πηγή του ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί πλέον εκεί. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε το πρώτο επισκεπτήριο από τις οικογένειές τους.

Οι δύο στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής επικοινώνησαν με τις οικογένειες τους και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους για περίπου μια ώρα στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οι γονείς ζήτησαν και έλαβαν άδεια για να επισκεφτούν τους γιους τους για πρώτη φορά από την περασμένη Πέμπτη οπότε και συνελήφθησαν στα σύνορα κοντά στις Καστανιές.

Οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών βρίσκονται στην Αδριανούπολη και τους συμπαραστέκονται ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές παρέχουν όλη τη νομική εκπροσώπηση.

 

Ενσταση κατά της απόφασης για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν σήμερα στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί τελικά δεν θα περάσουν σήμερα από δίκη στην Αδριανούπολη και όλα φαίνεται πως είναι ανοιχτά, καθώς τα στοιχεία περιγράφουν μια περίεργη συμπεριφορά των Τούρκων που μοιάζουν να έστησαν ενέδρα στο ελληνικό περίπολο. Ήδη μια άσκηση που διεξήγαγε η Τουρκία στην περιοχή εντείνει τις υποψίες και με απόρρητο σήμα οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα στα κινητά που είχαν πάνω τους ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έχει ολοκληρωθεί και τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη από το δικαστήριo.

Οι πληροφορίες από τους δυο Τούρκους δικηγόρους που όρισε του ελληνικό προξενείο αλλά και από τη μεταφράστρια λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πως η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντί τους είναι σωστή.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι Τούρκοι για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.

Όλα δείχνουν ότι σήμερα δεν θα γίνει εκδίκαση της υπόθεσης. Οι συνήγοροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν προσφυγή εναντίον της κράτησής τους.

Αν δεν κριθεί παράνομη η κράτησή τους θα οριστεί τακτική δικάσιμος για το μέλλον και οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως.
newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares