Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

O Τσαβούσογλου κάλεσε ΕΚΤΑΚΤΩΣ τον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα…

O Τσαβούσογλου κάλεσε ΕΚΤΑΚΤΩΣ τον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα...

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

Όπως έγινε γνωστό από το CNN Turk, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε στο υπουργείο τον Ελληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Πέτρο Μαυροειδή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κλήση έγινε για να δοθούν επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο. εξηγήσεις για τη δήλωση του πρώην Έλληνα υπουργού Εξωτερικών περί επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Άλλη εκδοχή είναι για να διαμαρτυρηθούν για την παρενόχληση που όπως υποστηρίζει η Τουρκία γίνεται από ελληνικές φρεγάτες στο ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός είχε πει σχετικά με τις δηλώσεις Κοτζιά:

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός. Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο.

Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Ελληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Ελληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares