Κυριακή , 21 Ιούλιος 2019
Τελευταία Νέα

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΙΕΡΕΩΝ! Διώκουν την Ορθοδοξία…

Συγκλονίζουν οι εικόνες…..

Oι ιερείς της επισκοπής Rivne της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας σύρθηκαν μαζικά σε ανακρίσεις από την SBU την κρατική ασφάλεια Ουκρανίας….

Κατά τις ανακρίσεις της SBU, οι ιερείς αισθάνθηκαν  σαν αυτά που διαβάζουμε στα βιβλία για νεομάρτυρες, δήλωσε ο Γραμματέας της επισκοπής UOC, πρωτοσύγκελος  Alexander Egorov στις 5 /12/ 2018. Όπως διευκρίνισε 14 ιερείς της UOC – 13  της επισκοπής Rivne κι 1 της Sarnensko-Polesskaya παρουσιάστηκαν στις αρχές μετά από κλήση για ανάκριση. Όλοι οι ιερείς διέθεταν δικηγόρο.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ανάκρισης ωστόσο πρόσθεσε ότι ασκούνται πιέσεις και ταπεινώσεις στους ιερείς με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να μπουν στην αυτοαποκαλούμενη ενωμένη εκκλησία που επιθυμεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος  Μιλώντας για το ηθικό των ιερέων που πέρασαν μια ολόκληρη μέρα στα ανακρίτρια της SBU, τόνισε ότι είναι ακμαίο.
Επίσης η αστυνομία και η  (SBU) εισέβαλαν στους ναούς και τα σπίτια των ιερέων των επισκοπών Jitomir και ’Ovroutch και έκαναν έρευνες κατ΄οίκον….
Έκαναν έρευνες  σε γραφεία της Μητρόπολης αλλά και σ΄εκκλησίες και σε σπίτια ιερέων της επισκοπής Jitomir στις 3 Δεκέμβρη 2018. Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από από τη Γ Διεύθυνση της Αστυνομίας της περιοχής Jitomir και την τοπική Διεύθυνση SBU.  « Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλο το υλικό πληροφορικής της Επισκοπής, τα φλασάκια  USB, σκληρούς δίσκους από κάμερες επιτήρησης βίντεο και δίσκους υπολογιστών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της επισκοπής  στο Interfax-religion.ru.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares