Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022

Συγκλονιστικό εύρημα στην ΑΙΓΥΠΤΟ! Άφωνοι οι αρχαιολόγοι…

– Προϊστορικό οικισμό έφεραν στο φως οι επιστήμονες στο Δέλτα του Νείλου – Πιστεύουν ότι κατοικήθηκε από ανθρώπους πριν από περισσότερα από 7.000 χρόνια, προγενέστερος των Φαραώ – Ανάμεσα στα ευρήματα ανακαλύφθηκαν τρόφιμα και οστά ζωών και οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους οικισμούς που υπήρξαν ποτέ και χρονολογείται πριν από την εποχή των Φαραώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, η νεολιθική περιοχή βρέθηκε στο Tell el Samara, 140 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Καΐρου.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος Φρεντερίκ Γκιό δήλωσε ότι η ομάδα του ανακάλυψε σιλό από οστά ζώων και τρόφιμα που έδειξαν ότι η περιοχή κατοικήθηκε από ανθρώπους ήδη από το 7.000 π.Χ.

Η σύγχρονη έρευνα θεωρεί ότι οι διάσημες πυραμίδες στη Γκίζα είχαν αρχίσει να χτίζονται το 2.500 π.Χ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο οικισμός περιλαμβάνει μια σειρά σπιτιών που χρονολογούνται σε διαφορετικές περιόδους.

Με την ανάκτηση του οργανικού υλικού από την περιοχή, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους έζησαν οι προϊστορικές κοινωνίες στο Δέλτα του Νείλου.

Νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τεράστιο κενό μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, εγείροντας εικασίες ότι ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα μυστικά των αρχαίων Αιγυπτίων.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares