Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Στροφή στα ΔΕΞΙΑ και από την Κροατία! Η Ευρώπη ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τις εντολές για τη μετανάστευση…

Στροφή στα ΔΕΞΙΑ και από την Κροατία! Η Ευρώπη ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τις εντολές για τη μετανάστευση...

Η Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκάρμπαρ-Κιτάροβιτς δεν θα υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση (GCM) του ΟΗΕ, σύμφωνα με εκθέσεις της Κροατικής ειδησεογραφικής Διεύθυνσης.

Ο ιστότοπος βασίζει την απόφαση σε μια δημοσίευση στο Facebook από τον δημοσιογράφο της Κροατικής τηλεόρασης Velimir Bujanec. Ζήτησε τη θέση της στο GCM μετά από πολλούς ανθρώπους που ζήτησαν τη στάση της. Στην απάντηση που έλαβε το συντακτικό του συμβούλιο, η Πρόεδρος Grabar-Kitarovic δηλώνει κατηγορηματικά: «Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα υπογράψω τη συμφωνία του Μαρακές», γράφει ο Bujanec στο Facebook.

Η απάντηση της Προέδρου διαβιβάστηκε από την εκπρόσωπο της κ. Ivana Crnić και, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Η ανησυχία σας για την παράνομη μετανάστευση και τη συμφωνία του Μαρακές είναι απολύτως κατανοητή, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται για την αποδοχή παράνομων μεταναστών, το Γραφείο του Προέδρου ασχολείται οπωσδήποτε με τις διαπραγματεύσεις για τη Δήλωση και μπορείτε να ανατρέξετε το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που είναι ο κάτοχος όλων των δραστηριοτήτων… Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα υπογράψω τη “Συμφωνία του Μαρακές” … ”

Η Κροατία εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που αποφάσισαν να μην υπογράψουν το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ. Νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουγγαρία και η Αυστρία αρνήθηκαν να την υπογράψουν, ενώ χώρες όπως η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία αναμένεται να ακολουθήσουν.

(μετάφραση από voiceofeurope.com)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares