Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! Έρχονται Εκλογές;..

Μια χαρά φαίνεται πως τα είχαν σχεδιάσει στο Μαξίμου τα σχέδια των εκλογών, ωστόσο τα δεδομένα μετά την Τραγωδία στο Μάτι, αλλάζουν αρκετά πράγματα.Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολώσει το κλίμα παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και μάλιστα επεδίωκε η 20Η Αυγούστου, με την έξοδο από το Μνημόνιο, να εμφανιστεί ως η ημερομηνία έναρξης καλύτερων ημερών για τη χώρα. Όλα αυτά όμως πήγαν στο καλάθι των αχρήστων και τώρα το Μαξίμου σχεδιάζει με τα νέα δεδομένα τα οποία δημιουργούν τρία σενάρια, στο πλαίσιο της λογικής τουλάχιστον.
1.To σενάριο του φθινοπώρου
Στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς ήττας προκρίνεται το σενάριο για κάλπες το Φθινόπωρο. Φυσικά αυτό το σενάριο εμφανίζεται με λίγες πιθανότητες, πια, καθώς είναι νωπή η οργή για τους θανάτους στο Μάτι. Αν δε επιβεβαιωθούν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που κάνουν λόγο για κατάρρευση σε μονοψήφια νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς να μιλάμε για ολοκληρωτική ήττα με καμία αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον αυτό λένε σύμβουλοι του Πρωθυπουργού που κοιτάζουν τα δεδομένα.
2.Το σενάριο της επετείου τον Ιανουάριο
Είναι ένα από τα δύο πιθανότερα σενάρια, αφού θα έχει περάσει ένας ικανός χρόνος από την πρωτοφανή κρίση του Αυγούστου, η κοινή γνώμη εικάζεται ότι θα έχει ηρεμήσει, ενώ θα έχει γίνει και μια σειρά ενεργειών στην οικονομία («13η σύνταξη» κλπ) για να τονιστεί το «φιλολαϊκό» προφίλ του κ. Τσίπρα. Εξαιρετικά πιθανό να συνδυαστούν αυτά με αποκαλύψεις σκανδάλων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη βάζοντας πια το δίλημμα στο Λαό Τσίπρας ή Μητσοτάκης κι όχι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.
Το σχέδιο αυτό, εκτός από παροχές προκρίνει και την μετάθεση της καυτής πατάτας του Σκοπιανού στη Νέα Δημοκρατία.
3.Το σενάριο για τετραπλές κάλπες
Τέλος υπάρχει και το σενάριο των τετραπλών εκλογών. Εάν όντως στηθούν δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές τότε ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να υπάρξει διάχυση της δυσαρέσκειας του κόσμου στις διάφορες επιλογές που θα έχει. Φυσικά αυτό είναι ένα σενάριο υψηλού ρίσκου καθώς τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση είναι μεγάλα και σίγουρα οι τοπικές εκλογές δεν εκτονώνουν ιδιαίτερα το λαϊκό αίσθημα.
Με βάση όσα αναφέραμε, πιστεύουμε (φυσικά μόνο ο Πρωθυπουργός ξέρει) πως το Σενάριο του Ιανουαρίου του 2019 προκρίνεται με το Φθινόπωρο του 2018 να είναι δεύτερο στις προτιμήσεις.
Φυσικά εδώ θα είμαστε να σας ενημερώνουμε καθώς όσα φέρνει η στιγμή….

Shares