Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ του ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! Απίστευτη ΕΙΔΗΣΗ…

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ του ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! Απίστευτη ΕΙΔΗΣΗ...

H είδηση που διαβάσαμε μας προκάλεσε εντύπωση αρχικά, απορία στη συνέχεια για να καταλήξει στην ανησυχία.

Παραθέτουμε από την ΕΦημερίδα των ΣΥΝτακτών.

Η απαγόρευση του νικάμπ, της ισλαμικής ενδυμασίας που καλύπτει το πρόσωπο, που έχει επιβάλει η Γαλλία, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποφάνθηκε αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ. Όπως σημειώνει, η απαγόρευση -την άρση της οποίας ζητεί- μπορεί να οδηγήσεις σε περιθωριοποίηση των γυναικών που φορούν νικάμπ.

 

Στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών είχαν προσφύγει δύο Γαλλίδες, οι οποίες είχαν καταδικαστεί το 2012 με βάση νόμο του 2010 για απαγόρευση της νικάμπ, της ενδυμασίας που καλύπτει το πρόσωπο, αφήνοντας εκτεθειμένα μόνο τα μάτια, σε δημόσιους χώρους στη Γαλλία.

 

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, η οποία δεν είναι δεσμευτική, αλλά η Γαλλία έχει τη διεθνή νομική υποχρέωση να συμμορφώνεται «καλή τη πίστη», εξηγεί ότι το Παρίσι δεν έχει αιτιολογήσει την απαγόρευση και καλείται να αναθεωρήσει τη νομοθεσία της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

 

«Η Επιτροπή δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό της Γαλλίας ότι η απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου ήταν απαραίτητη και ανάλογη από άποψη ασφαλείας ή για την επίτευξη του στόχου της “κοινωνικής συνύπαρξης”», ανέφερε.

 

Η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση βλάπτει δυσανάλογα το δικαίωμα των γυναικών να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω και μπορεί να οδηγήσει στον περιορισμό τους στο σπίτι και στην περιθωριοποποίησή τους. Επίσης καλεί τη Γαλλία να αποζημιώσει τις δύο γυναίκες.

 

Ο προεδρεύεων της Επιτροπής, Γιουβάλ Σάνι, δήλωσε ότι τα συμπεράσματά της δεν συνιστούν δημόσια στήριξη της νικάμπ και ότι ο ίδιος και πολλοί άλλοι στο 18μελές πάνελ το θεωρούν μορφή καταπίεσης.

Εμείς ως voicenews πιστεύουμε πως το νικάπ είναι μορφή καταπίεσης και θεωρούμε αυτονόητο πως τίθεται θέμα ασφάλειας καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια (ή ποιος) κρύβεται από κάτω.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares