Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ! Τα Σκόπια ζητούν να «μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας»…

ΣΟΚ! Τα Σκόπια ζητούν να «μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας»…

Τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ.

Μάλιστα, ο Σκοπιανός πολιτικός πρότεινε Σκόπια και Ελλάδα να… μοιραστούν την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας: «Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της ‘Μακεδονίας’ και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα», τόνισε ο Ντιμίτροφ, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση, «θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές».

Ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, η κυβέρνηση Ζάεφ συνεχίζει να εμμένει σε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα και σε μη τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares