Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ στην Κρήτη! ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ στο νοσοκομείο άνδρας που του έπεσε ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΠΟΤΑΣΑ στο πρόσωπο…

ΣΟΚ στην Κρήτη! ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ στο νοσοκομείο άνδρας που του έπεσε ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΠΟΤΑΣΑ στο πρόσωπο...


Μία περιπέτεια έμελλε να ζήσει ένας μεσήλικας το μεσημέρι του Σαββάτου, με το ΕΚΑΒ να σπεύδει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 50χρονο στο πρόσωπο του οποίου έπεσε καυστική ποτάσα, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε γειτονιά του Ηρακλείου, με τους διασώστες να φτάνουν στο σημείο προκειμένου να παράσχουν στον άντρα τις πρώτες βοήθειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος δυσκολεύεται στην αναπνοή. Γι’ αυτό μεταφέρθηκε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο και εν προκειμένω στο Βενιζέλειο.

Τι είναι η καυστική ποτάσα ή σόδα;

Το υδροξείδιο του καλίου ή καυστική ποτάσα είναι ένα υγρό που μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα. Είναι μία ισχυρή βάση με χημικό τύπο KOH και σχηματίζει λευκούς κρυστάλλους. Το υδροξείδιο του καλίου έχει καταστρεπτική επίδραση στο δέρμα, το χαρτί, το μετάξι και σε άλλα οργανικά υλικά. Είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο υγρό, αφού μπορεί να προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα στα μάτια.

Κατά την εργασία με αυτό πρέπει να φοριούνται ειδικά γυαλιά και λαστιχένια γάντια. Παράγεται με ηλεκτρόλυση διαλυμάτων χλωριούχου καλίου και χρησιμοποιείται στην παραγωγή υγρών σαπουνιών, σαν πρώτη ύλη για την παρασκευή αλάτων καλίου, στους αλκαλικούς συσσωρευτές και σαν εργαστηριακό αντιδραστήριο.
neakriti.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares