Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ στην Αμαλιάδα! Άνδρας παρίστανε τον ιερέα…


Ένας 25χρονος από την Αμαλιάδα συνελήφθη προχθές το απόγευμα από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, στο Παλούκι, καθώς φορούσε ράσα… με την κατηγορία της αντιποίησης στολής.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο είχε περιέληθε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, καταγγελία από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, για την δράση ενός 25χρονου στην περιοχή της Αμαλιάδας, που κυκλοφορεί φορώντας ράσα.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο νεαρός επιθυμεί σφόδρα να γίνει ιερέας, όμως απο την πλευρά της Μητροπόλεως υπάρχουν αρνήσεις για συγκεκριμένους λόγους. Ωστόσο ο ίδιος έχει αποφασίσει να κυκλοφορεί φορώντας τα ράσα, εδώ και πολύ καιρό.

Έτσι το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχοντας εντοπίσει τον 25χρονο στο Παλούκι «… να περιφέρεται σε δημόσιο χώρο φέροντας ράσο μοναχού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ δεν είχε το δικαίωμα του θρησκευτικού λειτουργού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τον συνέλαβαν. Αργότερα και με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Αμαλιάδας, αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για την αντιποίηση στολής…

ilialive.gr

Shares