Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ για τους συνταξιούχους! Είδηση-τρόμος…

ΣΟΚ για τους συνταξιούχους! Είδηση-τρόμος…

Νόμιμες θεωρούνται οι περικοπές του 2012 στα δώρα των συνταξιούχων, καθώς χαρακτηρίστηκαν «σύμφωνες με το δημόσιο συμφέρον».

«ΤΑ ΝΕΑ», που φέρνουν στο φως τις δύο εφέσεις που κατέθεσαν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ στην πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης – με την οποία μεταξύ άλλων, κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας που είχαν γίνει με το δεύτερο μνημόνιο του 2012.

Στις δύο αγωγές, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι μεγάλες περικοπές που έγιναν στις συντάξεις από το 2010 έως το 2012 «ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το δημόσιο συμφέρον το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών».

Μάλιστα, στις εφέσεις επισημαίνεται ότι οι περικοπές που έγιναν είναι «συμβατές με το Σύνταγμα».ΣΟΚ για τους συνταξιούχους! Είδηση-τρόμος…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares