Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Σκληρή προειδοποίηση Τραμπ: Σε δυο εβδομάδες θα είχατε εξαφανιστεί…

Προειδοποίηση προς τη Σαουδική Αραβία έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι χωρίς τις ΗΠΑ ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δεν θα παρέμενε στην εξουσία ούτε για δύο εβδομάδες.

Σε ομιλία του στο Μισσισσιπί, ο αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Προστατεύουμε τη Σαουδική Αραβία. Θα πείτε ότι είναι πλούσιοι. Και αγαπώ τον βασιλιά, τον βασιλιά Σάλμαν. Αλλά είπα θα σας προστατεύουμε, αλλά ίσως να μην είστε εδώ για δύο εβδομάδες χωρίς εμάς, γι’αυτό πρέπει να πληρώσετε τους στρατιώτες σας».

Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, κατά τη διάρκεια τις εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Tραμπ έκανε ύποπτες παρατηρήσεις σχετικά με τη φύση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας.

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και στον ΟΠΕΚ και ο Τραμπ, κ ατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ εκμεταλλεύονται τον υπόλοιπο κόσμο.

«Εμείς υπερασπιζόμαστε πολλά από αυτά τα έθνη για τίποτα, και στη συνέχεια επωφελούνται από εμάς δίνοντας μας υψηλές τιμές του πετρελαίου. Θέλουμε να σταματήσουν να αυξάνουν τις τιμές, θέλουμε να ξεκινήσουν να μειώνουν τις τιμές», δήλωσε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο Τραμπ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares