Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Novartis: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί 10 πολιτικών προσώπων ζητάει η εισαγγελέας Διαφθοράς…

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Novartis: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί 10 πολιτικών προσώπων ζητάει η εισαγγελέας Διαφθοράς...

Το άνοιγμα και την έρευνα όλων των περιουσιακών στοιχείων των 10 εμπλεκομένων από τους προστατευόμενους μάρτυρες στη υπόθεση της Novartis, ζητεί σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σημειώνεται ότι πολλοί εκ των εμπλεκομένων, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχαν ζητήσει οι ίδιοι από την κα Τουλουπάκη, το άνοιγμα των λογαριασμών τους αμέσως προκειμένου να καταρρεύσουν οι υπόνοιες εναντίον τους.

Με έγγραφο της, το οποίο έφτασε σε όλες τις τράπεζες και στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να της αποσταλούν οι κινήσεις και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των 10 προσώπων και όποιων άλλων περιουσιακών τους στοιχείων (θυρίδων, μετοχών, κλπ) αλλά και των συζύγων και των ενήλικων τέκνων τους. Συνολικά, ζητείται η έρευνα για 38 άτομα.

Το έγγραφο εστάλη καθώς η εισαγγελέας έχει κρατήσει ανοιχτή την έρευνα για την τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, γεγονός που δίνει το πράσινο φως για την διερεύνηση των λογαριασμών των εμπλεκομένων.

Αμέσως μετά το Πάσχα, όπως όλα δείχνουν, η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιστρέψει την δικογραφία από τη βουλή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να πάρει εκείνη εξ’ολοκλήρου την σκυτάλη της έρευνας.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares