Παρασκευή , 18 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στη Ρόμα! ΔΙΑΦΘΟΡΑ στην κατασκευή του νέου γηπέδου…

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στη Ρόμα! ΔΙΑΦΘΟΡΑ στην κατασκευή του νέου γηπέδου...

“Βόμβα” έσκασε στην Ιταλία με την ανέγερση του νέου σταδίου της Ρόμα. Συνολικά έχουν γίνει επτά συλλήψεις για διαφθορά, σε μία υπόθεση που παίρνει και πολιτικές διαστάσεις.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κομμάτων της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο που αφορά έρευνα για διαφθορά στην κατασκευή του νέου σταδίου της ποδοσφαιρικής ομάδας Ρόμα.

Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν, δύο βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και άλλα 20 έχουν εμπλακεί στην έρευνα της ιταλικής δικαιοσύνης και των καραμπινιέρων.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, ουσιαστικά, θεωρεί ότι η εταιρία Eurnova, η οποία ανέλαβε τα έργα για την κατασκευή του νέου σταδίου στην περιοχή Τορ Ντι Βάλε της Ρώμης, προχώρησε σε δωροδοκίες εμπλεκομένων στο έργο.

Ρόμα για “αυτογκόλ”
“Ο δήμος είναι θύμα και έχει ζημιωθεί από το σκάνδαλο. Με χτυπούν μόνον και μόνον επειδή είμαι γυναίκα”, δήλωσε η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, προερχόμενη από το Κίνημα Πέντε Αστέρια.

Στην υπόθεση, στο μεταξύ, ενεπλάκη ο Λούκα Λαντσαλόνε, ο επικεφαλής της δημοτικής εταιρίας νερού και ενέργειας Acea ο οποίος παραιτήθηκε. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, μάλιστα, πρόκειται να λάβει δικαστική κλήση σε απολογία και ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζοβάνι Μαλαγκό, ο οποίος ζήτησε ήδη να συναντήσει τους εισαγγελείς.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Λούκα Παρνάζι, ιδιοκτήτης της εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο, φέρεται να έχει στηρίξει οικονομικά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Κρίση με το … καλημέρα της νέας ιταλικής κυβέρνησης
“Πρόκειται για μια μεγάλη παρεξήγηση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, εξηγώντας ότι το κίνημά του δεν έχει πράξει τίποτα το μεμπτό”.

Είναι, όμως, σαφές ότι οι … πεντάστεροι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, από την στιγμή που τα κύρια συνθήματά τους ήταν εξαρχής “εντιμότητα” και “διαφάνεια” και δεν αντελήφθησαν τι συνέβαινε, έστω και αν κυβερνούν στον δήμο της Αιώνιας Πόλης.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, είναι πιθανόν να υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις, που να αφορούν το ευρύτερο πλαίσιο των διασυνδέσεων του Λούκα Παρνάζι με τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares