Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΛΩΝ!Ο Παπαδόπουλος ΜΙΛΗΣΕ για τη Σ. ΑΡΑΒΙΑ! Ραγδαία Εξέλιξη…

Έστελνε sms στον Καμμένο ότι το «deal» κινδύνευε με εμπλοκή – Ήθελε να αποφευχθεί η συνάντηση της επίσημης αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών, οι οποίοι εξ αρχής αμφισβητούσαν ότι ήταν ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος – Πώς φτάσαμε στο επεισόδιο με τον ταξίαρχο Παπαδάκη

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε, προκειμένου να αποφευχθεί συνάντηση της επίσημης αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παραδέχεται ο «μεσάζων» στην υπόθεση πώλησης βλημάτων του Ελληνικού Στρατού, Βασίλης Παπαδόπουλος, στην κατάθεση που έδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα έγγραφα που ήδη έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή και έχουν ενσωματωθεί στην σχετική δικογραφία, ο κ. Παπαδόπουλος αποκαλύπτει ότι, παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης των στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών με την επίσημη αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, έστειλε sms στον Πάνο Καμμένο και τον προειδοποίησε πως θα υπάρξει εμπλοκή.
Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει πως, τέλη Αυγούστου του 2017, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι έχει ο ίδιος επιθεωρήσει το υλικό και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον μεταφορέα, ρωτώντας την τιμή μεταφοράς 100.000 βλημάτων -και όχι 300.000 βλημάτων.

Ο ίδιος, δε, φέρεται να υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως ενημέρωσε με sms τον κ. Καμμένο για την εμπλοκή που θα προκύψει.

Ως γνωστόν, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 29ης Αυγούστου στο Πεντάγωνο, με επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας τον ταξίαρχο Μισαήλ Παπαδάκη. Την επόμενη ημέρα ο κ. Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Παπαδάκη και, μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε για συμμετοχή «σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία», ενώ κατά τις πρόσφατες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίστηκε η αποστρατεία του συγκεκριμένου ταξίαρχου.

Εκτός αυτών, ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι η ΓΔΑΕΕ αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή τα έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο φαίνεται ότι ο ίδιος δεν προσκόμισε τα σχετικά έγγραφα στην Δικαιοσύνη.
protothema

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares