Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο και η ποδηλατοπορεία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς…

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο και η ποδηλατοπορεία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς…

Σε εξέλιξη είναι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας το συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Ξεκίνησε το συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα

Posted by Euronews ελληνικά on Sonntag, 11. März 2018

Έχει προηγηθεί ποδηλατοπορείας με προορισμό το τελωνείο Καστανιών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την οποία διοργανώνει ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «Ρήσος».

Ποδηλατοπορεία Ορεστιάδα – Καστανιές

Ποδηλατοπορεία προς Καστανιές

Posted by Euronews ελληνικά on Sonntag, 11. März 2018

Στο κάλεσμα για την εκδήλωση αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων όπως αναφέρει το euronews:

«Η συνεχιζόμενη κράτηση του ανυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του λοχία Κούλατζη Δημήτρη μας εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρ΄χες της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβολής. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος».

Παράλληλα, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που κατάγονται από την περιοχή του Έβρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το τουρκικό προξενείο της πόλης.

πληροφορίες Euronews

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares