Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«ΣΕΙΣΜΟΣ» από τον Στόλτενμπεργκ! Αβέβαιο το ΜΕΛΛΟΝ του ΝΑΤΟ…

«ΣΕΙΣΜΟΣ» από τον Στόλτενμπεργκ! Αβέβαιο το ΜΕΛΛΟΝ του ΝΑΤΟ…

Αιχμές για το μέλλον του ΝΑΤΟ αφήνει ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στολντενμπεργκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους υπόλοιπους συμμάχους «για θέματα όπως το εμπόριο, το περιβάλλον και η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ακόμη και αν αυτές οι διαφωνίες είναι πραγματικές και δεν αποτελεί θέσφατο ότι ο διατλαντικός δεσμός θα επιβιώσει, πιστεύω ότι θα διαφυλαχθεί», υπογράμμισε ο Στολντενμπεργκ.

«Κατά το παρελθόν έχουμε ξεπεράσει διαφωνίες και η διατήρηση της στρατηγικής σύμπραξης εξυπηρετεί τα στρατηγικά μας συμφέροντα». «Αν ορισμένοι δεσμοί (ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη) έχουν αποδυναμωθεί, οι δεσμοί μας στον τομέα της άμυνας έχουν ενισχυθεί», είπε.

Κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της 11ης και 12ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, «θα προχωρήσουμε περισσότερο. Με περισσότερους πόρους, ικανότητες και συμβολές στις αποστολές και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ», διαβεβαίωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε πείσμα των εντάσεων με τον Ντόναλντ Τραμπ, που κατηγορεί τις ευρωπαϊκές χώρες της Συμμαχίας, και ιδιαιτέρως την Γερμανία, ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις για αύξηση στο 2% των αμυντικών τους δαπανών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares