Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΕΙΣΜΟΣ!«Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να συντρίψει τους Κούρδους και να ξαναδημιουργήσει τον Οθωμανικό κόσμο»…

ΣΕΙΣΜΟΣ!«Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να συντρίψει τους Κούρδους και να ξαναδημιουργήσει τον Οθωμανικό κόσμο»...

Tην οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε ένα δημοσίευμα του Newsweek που στρέφεται κατά της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν στο κουρδικό ζήτημα.

Στο άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να συντρίψει τους Κούρδους και να ξαναδημιουργήσει τον Οθωμανικό κόσμο», που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Βάχτελ (έχει καλύψει διεθνείς συρράξεις για το ABC, το FOX και το Worldwide Television News και έχει διατελέσει Διευθυντής Επικοινωνιών και εκπρόσωπος της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ) και ο καθηγητής του Pitzer College και συγγραφέας Άλμπερτ Βάχτελ καταφέρονται κατά της πολιτικής του Τούρκου προέδρου στο Κουρδικό, επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή στο ζήτημα. Καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι εξαπέλυσε το «Ισλαμικό Κράτος» κατά των Κούρδων της Συρίας, εξαπολύουν μύδρους κατά των τακτικών που ακολουθεί και σε άλλα ζητήματα, από την απόπειρα ανατροπής του προ διετίας και το Συριακό μέχρι τις σχέσεις του με τη Χαμάς, τη φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, την επιθυμία του να αγοράσει τα F-35 από τις ΗΠΑ την ώρα που παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους και του ΝΑΤΟ φλερτάροντας με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, απ’ όπου θέλει να αγοράσει τους S-400.

ΣΕΙΣΜΟΣ!«Η Τουρκία του Ερντογάν θέλει να συντρίψει τους Κούρδους και να ξαναδημιουργήσει τον Οθωμανικό κόσμο»...

Kαι σημειώνουν: «Αν όλα αυτά ακούγονται παράλογα, αυτό οφείλεται στο ότι είναι.

Τούρκοι υπήκοοι στο εξωτερικό, όπως ο παίκτης του NBA Ενές Καντέρ, έχουν μιλήσει ανοικτά κατά του καταπιεστικού καθεστώτος του Ερντογάν. Πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια εκστρατεία να στραφεί ο τουρκικός λαός κατά του Ερντογάν. Ο ελεύθερος κόσμος δεν πρέπει να εξευμενίζει την τυραννία. Η Αμερική, το ισχυρότερο έθνος επί γης, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια. Οι ΗΠΑ πρέπει να ενταχθούν στην ομάδα των 29 χωρών που έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων. Η αποδοχή της ψευδούς άρνησης της Άγκυρας ενθαρρύνει μια ανάλογη κατά των Κούρδων.

Τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας θα αποδειχθούν χρήσιμα για τον περιορισμό του Ερντογάν. Αλλά αν ενταθούν το πολιτικό πογκρόμο και οι επιθέσεις

κατά των Κούρδων, η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να δανείζεις στην Τουρκία και να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε σημαντικούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του ιδίου και της οικογένειάς του. Όσο συντομότερα αναλάβει δράση ο ελεύθερος κόσμος κατά του Ερντογάν, τόσο ασφαλέστερος θα είναι ο κόσμος μας. Η Τουρκία πρέπει να μεταμορφωθεί.»

To δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συμβούλου του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, που έκανε λόγο  για «ένα από τα χειρότερα άρθρα του Newsweek για την Τουρκία». 

«Η προπαγάνδα του PKK και των γκιουλενιστών της FETO παρουσιάζεται ως γεγονότα και η ιδεολογική παράνοια ως ανάλυση. Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές της 24ης Ιουνίου, καλεί το Newsweek σε μια ακόμη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία;», έγραψε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: «Τούρκοι» έγιναν στην Αγκυρα με σκληρό δημοσίευμα του Newsweek κατά του Ερντογάν | iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares