Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022

ΣΕΙΕΙ το ΥΕΘΑ ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ!Δεν είναι αποδεχτός ο όρος ομηρεία για τους δυο Ελληνες στρατιωτικούς…

Δεν αποδέχεται τον όρο ομηρεία ο Φώτης Κουβέλης δείχνοντας δεν συμφωνεί με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου. «Η «ομηρεία» έχει άλλο περιεχόμενο και διαστάσεις», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας απαντώντας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και το όρο που έχει χρησιμοποιήσει ο Πάνος Καμμένος.

«Η έννοια της ομηρείας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Εχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου ένα μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρεία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα. Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρεία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε να κάνει εκτίμηση για το αν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στη χώρα μας πριν από το Πάσχα, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για θέμα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μία απλή συνεννόηση και η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί.

Αν αναφορικά με τις αρμοδιότητές του στο υπουργείο Αμυνας και τον κ. Καμμένο απάντησε «τα καθήκοντα του καθενός μας είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ενώ εκτίμησε ότι η διαφωνία του υπουργού στο Σκοπιανό δεν αποτελεί το στοιχείο που δυσχεραίνει την προώθηση των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης απάντησε:

«Εκείνο που μπορεί να προκύψει είναι ένα τυχαίο επεισόδιο το οποίο μπορεί να έχει και τη θερμότητά του. Αλλά αυτό, κατά την εκτίμησή μου δεν μπορεί να σημάνει γενίκευση της μίας ή της άλλης μορφής».
etypos

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares