Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Σείστηκε το πανεπιστήμιο από τα χειροκροτήματα! Ο αριστούχος τετραπληγικός του Πολυτεχνείου που συγκίνησε… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σείστηκε το πανεπιστήμιο από τα χειροκροτήματα! Ο αριστούχος τετραπληγικός του Πολυτεχνείου που συγκίνησε... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένα ολόκληρο αμφιθέατρο σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει τον Νείλο Ψαθά, τον αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος πήρε το πτυχίο του.

 Ο 27χρονος με εκ γενετής τετραπληγία κατάφερε να βραβευτεί ως ο αριστούχος του τμήματός του, όπως σημειώνει ο Ταχυδρόμος.
Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην ορκωμοσία ήταν άκρως συγκινητικές, με τον κ. Ψάθα να δίνει μαθήματα ζωής και να εμπνέει.
Εχοντας δίπλα του τη μητέρα του, που κρατούσε το μικρόφωνο, και τον πατέρα του, που κρατούσε το χαρτί με τον όρκο, ο Νείλος Ψαθάς εκφώνησε τον όρκο αποφοίτησης.

Το αμφιθέατρο σείστηκε με χειροκροτήματα, όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο, αλλά και όταν ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θανάσης Λουκάς, τον βράβευσε ως πρωτεύσαντα απόφοιτο, με βαθμολογία 8,08.
«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Σείστηκε το πανεπιστήμιο από τα χειροκροτήματα! Ο αριστούχος τετραπληγικός του Πολυτεχνείου που συγκίνησε... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μιλώντας στον Ταχυδρόμο, ο 27χρονος αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με πολύ προσπάθεια τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους καθηγητές του.

Παράλληλα, με τις σπουδές του, ο κ. Ψαθάς εργαζόταν είτε part time είτε full time από απόσταση σε εταιρεία ως προγραμματιστής, στην οποία εξακολουθεί να δουλεύει. «Οπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είναι το μήνυμα που στέλνει.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares