Κυριακή , 1 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Σαφής προειδοποίηση: Ο Ερντογάν προετοιμάζει τη Βουλγαρία…

Σαφής προειδοποίηση: Ο Ερντογάν προετοιμάζει τη Βουλγαρία...

Μια νέα απειλή για τον ελληνισμό εμφανίζεται από τη Βουλγαρία, καθώς ο Βούλγαρος ιστορικός Alex Alexiev, που είναι και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, επισημαίνει τον κίνδυνο.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του ριζοσπαστικού ισλάμ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε.

Όπως τόνισε, η νότια Βουλγαρία διαθέτει πλειοψηφία μουσουλμανικού στοιχείου και επιζητάει την αναγνώρισή του ως τουρκικής εθνοτικής ομάδας, έτσι προχωράει ο σχεδιασμός της Άγκυρας για «τουρκοποίηση» της περιοχής.

«Η τουρκική προπαγάνδα οδηγεί σε ριζοσπαστικοποίηση και σε απόσταση από τη Δύση. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και πρέπει να γίνουν αλλαγές γιατί αυτή την στιγμή, οι μουσουλμάνοι ελέγχονται σε όλα από τους Τούρκους, μέχρι και ο μουφτής είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει.

Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε την εκπαίδευση τους και από ποιους έχουν λάβει», επισημαίνει.

Ο Alexiev υπογράμμισε ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν προετοιμάζει έναν ισλαμικό στρατό, καθώς υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares