Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΩΣΟΦΙΛΙΑ ‘ΠΟΥΛΗΣΕ’ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Ευθείες βολές του Ρώσου Υπ. Άμυνας για αμερικανονατοϊκές βάσεις…

ΡΩΣΟΦΙΛΙΑ 'ΠΟΥΛΗΣΕ' Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Ευθείες βολές του Ρώσου Υπ. Άμυνας για αμερικανονατοϊκές βάσεις...

Η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας, τόνισε με μεγάλη υποκρισία ο Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σοϊγκού, ενώ τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Μόσχας στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, με τον Πάνο Καμμένο, κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στη Ρωσία.

Κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο υπουργών, ο Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρθηκε στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό.

«Οι ένδοξες σελίδες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ενώνουν τους λαούς μας. Η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην περιοχή της Μεσογείου. Επαναβεβαιώθηκε από την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα το 2016. Περιμένουμε επίσης την επίσκεψη της ηγεσίας της Ελλάδας στη χώρα μας τον Δεκέμβριο»,δήλωσε ο Σοϊγκού.

Ο Ρώσος υπουργός, όμως, με μια ασυνήθιστη ρητορική, αναφέρθηκε ευθέως στην προκλητική παρουσία και επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στην χώρα μας.

«Προτείνω να συζητήσουμε τα θέματα ενίσχυσης της παρουσίας βάσεων ξένων χωρών του ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην επικράτεια της Ελλάδας.

Παρακολουθούμε αυτήν τη διαδικασία στα σύνορά μας. Σήμερα, η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο από τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ένταση και η κλίμακα των επιχειρησιακών και πολεμικών ασκήσεων έχει αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτελούνται πολεμικές δραστηριότητες επιθετικής φύσεως», υπογράμμισε ο Σεργκέι Σοϊγκού

Από τη μεριά του, ο Πάνος Καμμένος, ενώ εβάλλετο ευθέως για τον ψυχροπολεμικό ρόλο τον δικό του και της κυβέρνησης, ακολουθούσε την τακτική, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, περιέγραφε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο ως εκρηκτική, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στη διασφάλιση της ασφάλειας σε αυτές τις περιοχές.

Υπογράμμισε, παράλληλα, συνεχίζοντας την υποκρισία, ότι η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος (!) της Ελλάδας και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, καθώς είναι σημαντικός παράγοντας της διεθνούς πολιτικής

 

ISKRA

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares