Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, ΗΠΑ και Γαλλία ένωσαν τις φωνές τους! Η ανακοίνωση για τα πυρηνικά…

Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, ΗΠΑ και Γαλλία ένωσαν τις φωνές τους! Η ανακοίνωση για τα πυρηνικά…

Η Ρωσία, η Βρετανία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία αρνούνται να υπογράψουν τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνεται ότι η επίτευξη ενός κόσμου απαλλαγμένου από τα πυρηνικά είναι μια διαδικασία που γίνεται βήμα προς βήμα και επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη Συνθήκη για τη Μη-Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.

«Πιστεύουμε έντονα ότι ο καλύτερος τρόπος να επιτευχθεί ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι μια διαδικασία βήμα προς βήμα που λαμβάνει υπόψη την κατάσταση στην παγκόσμια ασφάλεια», αναφέρει η ανακοίνωση των πέντε κρατών.
«Δεν θα υποστηρίξουμε, δεν θα υπογράψουμε ή δεν θα επικυρώσουμε αυτή τη συνθήκη», καταλήγει το έγγραφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών δεν θέτει κάποια νέα δεδομένα ή κανόνες. Τα πέντε κράτη μάλιστα κάλεσαν όσες χώρες σκέφτονται να υιοθετήσουν τη Συνθήκη να σκεφτούν τις συνέπειες «στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση, η Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων που προτάθηκε έχοντας εγκριθεί από συνεδρίαση του ΟΗΕ στις 7 Ιουλίου 2017, δεν λαμβάνει υπόψη τα βασικά προβλήματα που εμποδίζουν τον πυρηνικό αφοπλισμό και έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη για τη μη-διάδοση.

Ωστόσο, τα πέντε κράτη επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των Πυρηνικών Όπλων του 1968, τονίζοντας ότι ο απόλυτος στόχος είναι ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά σε συνθήκες «ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας» για όλους.

Πληροφορίες από rt

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares