Τρίτη , 22 Οκτώβριος 2019
Τελευταία Νέα

ΡΑΠΙΣΜΑ στη ΔΥΣΗ το Σκοπιανό Δημοψήφισμα! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ! Θα την εκμεταλλευτούμε;..

Ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα στα Σκόπια και το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό ούτε για τον Ζάεφ ούτε φυσικά για τους Αμερικανογερμανούς.

Ο Ζάεφ είχε την εξής ελπίδα. Πως όσοι υποστηρίζουν το όχι είτε θα ψηφίσουν όχι, είτε θα απέχουν με συνέπεια να επιτευχθεί το 50% συμμετοχής αλλά με νίκη του ΝΑΙ. Το σχέδιο όμως δεν βγήκε.

Αντίθετα νικητής είναι ο Μίτσκοφσκι ο οποίος ναι μεν δήλωσε πως η ψήφος είναι κατά συνείδηση (υπάκουσε στο ΝΑΤΟ δηλαδή) ποντάρισε όμως στο μποϊκοτάζ και κέρδισε το πολιτικό στοίχημα αλλά και τις εντυπώσεις.

Ήττα υπέστη και η Δύση καθώς ο πρόεδρος Τραμπ παρενέβη με επιστολή, ο Ζάεφ κλήθηκε στην Ουάσιγκτον και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Πενς, η Μέρκελ πήγε προσωπικά στα Σκόπια και έπιασε από τον λαιμό τον αρχηγό του VMRO, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και αξιωματούχοι της ΕΕ πήγαν επιτόπου για να πειθαναγκάσουν τους ψηφοφόρους. Μέχρι και ο πρώην πρόεδρος Μπους επιστρατεύθηκε ενώ ο Μακρόν τους ‘εξεβίασε’  με το «ή Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα». Όπως γίνεται αντιληπτό οι Σκοπιανοί τους έφτυσαν.

Στο σημείο αυτό θα κάνουμε μία μικρή παρένθεση και θα θυμίσουμε πως όποτε υπήρξαν τόσο ωμές παρεμβάσεις το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τη Δύση. Ενδεικτικά αυτό φάνηκε και στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο πριν από 15 χρόνια αλλά και στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το 2015.

Τώρα όσον αφορά τη Δύση και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχουμε τα εξής στοιχεία.

Από τις δηλώσεις και του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ Χάν και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, φαίνεται πως η Δύση υποκρίνεται ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι το ΝΑΙ. Ερμηνεύει (όχι από λάθος βέβαια) το δημοψήφισμα κατά πώς επιθυμεί κι όχι κατά πώς ισχύει.

Αυτό φυσικά γίνεται διότι ο σχεδιασμός του ΝΑΤΟ πρέπει να ολοκληρωθεί πάση θυσία. Η βούληση του Σκοπιανού λαού είναι ανούσια κι αδιάφορη για τα διευθυντήρια του Πλανήτη. Ο Ζάεφ θα βαδίσει στο δρόμο που έχουν συμφωνήσει στις Πρέσπες, ασχέτως της λαϊκής θέλησης.

Τώρα η μάχη πάει στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων όπου θα προσπαθήσει ο Ζάεφ να κλείσει τον μαγικό αριθμό 80. Ο αριθμός αυτός για να επιτευχθεί θα χρειαστεί διαρροές από το VMRO. Αρκετοί πρώην υπουργοί και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπόδικοι και κάποιοι εξ αυτών έχουν καταδίκες. Όπως γίνεται αντιληπτό έχει ξεκινήσει το παζάρι.

Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως το ΝΑΤΟ αδιαφορεί παντελώς για το όνομα. Ενδιαφέρεται μόνο για την ένταξη των Σκοπίων στη συμμαχία. Είτε Βόρεια Μακεδονία, είτε Βαρντάσκα το μόνο που θέλουν είναι ο εξοβελισμός της Ρωσίας από τα Βαλκάνια.

Αυτό το τονίζουμε διότι δεν βλέπουμε η ελληνική πλευρά να πράττει τα δέοντα.

Δεν βλέπουμε να κινείται η ελληνική πλευρά με γνώμονα το ελληνικό συμφέρον. Ακόμα και χθες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι ΣΥΡΙΖΑίοι έμειναν στην γραμμή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντί να πατήσουν εκεί για να αλλάξουν τη συμφωνία.

Δυστυχώς η  ελληνική εξουσία δεν αποτελείται (διαχρονικά) από ανθρώπους που βλέπουν μακριά, αντίθετα οι ελληνικές κυβερνήσεις ασκούν πάντα κοντόφθαλμη πολιτική.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares