Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τί συμβαίνει με τον Κοτζιά; Φήμες ότι ήδη μαζεύει τα πράγματά του απ’ το Υπ.Εξ…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τί συμβαίνει με τον Κοτζιά; Φήμες ότι ήδη μαζεύει τα πράγματά του απ' το Υπ.Εξ...

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο υπουργός Εξωτερικών υλοποίησε την απειλή του και έχει παραιτηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς, εξοργισμένος γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον υποστήριξε στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, έχει υποβάλλει την παραίτησή του και θα αποχωρήσει από το ΥΠΕΞ αύριο το πρωί.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν επαληθεύει ή διαψεύδει την είδηση. «Αν θέλει να παραιτηθεί, ας παραιτηθεί», αναφέρουν κύκλοι κοντά στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Κοτζιάς πήρε την τελική απόφασή του να παραιτηθεί όταν άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει σε πρωινή εκπομπή ότι «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Δεν αποκλείεται ωστόσο να επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις και από τις δύο πλευρές και ο υπουργός Εξωτερικών να παραμείνει στη θέση του.

Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται έντονα δυσαρεστημένος θεωρώντας πως δεν έτυχε της απαραίτητης κάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα στη κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όταν οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν βαρειά λόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο σε έξαλλη σχεδόν κατάσταση, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και μάλιστα μετέφερε τη δυσαρέσκειά του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο συναντήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Αν και οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα και Κοτζιά πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η στάση που επέδειξε ο Πρωθυπουργός προβλημάτισε τον υπουργό Εξωτερικών που θεωρεί ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα που λέγεται Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς φέρεται να εκτιμά ότι ακόμη και ένα διαζύγιο αυτή τη στιγμή με τον Πάνο Καμμένο θα ωφελούσε την κυβέρνηση, αφού θεωρεί βέβαιο πως υπάρχουν οι πρόθυμοι που θα τη στηρίξουν κυρίως σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε άλλα ζητήματα.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares